Zigman za Nagradu hrvatskog glumišta 2015.

Ocjena:

Autor: moda.hr

Hrvatski dizajner Juraj Zigman po treći je put nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika u kategoriji Najbolja kazališna kostimografija – drama, opera ili balet.

Nakon što je 2011. godine bio nominiran za operu za velike i male “Šuma Striborova” prema libretu Ozrena Prohića i u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka, te 2013. godine za balet “Carmina Burana” Carla Orffa u koreografiji Huga Viere i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka, u 2015. godini poznati hrvatski modni dizajner nominiran je za kostimografiju opere “Aida” Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Nikše Bareze, a u režiji Dražena Siriščevića i izvedbi ansambla 60. Splitskog ljeta.

"Odlučili smo se za tradicionalnu “Bijelu Aidu” što mi je itekako izazov jer teško kontroliram svoju potrebu za pretjerivanjem i korištenjem kolorita gdje god stignem. Kostimografija je nježna, prozračna i zato ne čudi što su radionicama prolazili metri i metri lepršave, plisirane bijele svile", izjavio je Juraj Zigman neposredno prije premijere na splitskom Peristilu u srpnju 2014.
utekst.jpg
Modni dizajner Juraj Zigman treći je put nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta
Nekoliko je mjeseci Juraj užurbano stvarao u radionicama HNK u Splitu okružen vrijednim i stručnim timom krojačica Kazališta, a kostimi su se izrađivali po 10 sati dnevno. Inspirirajući se starim Egiptom dizajner i kostimograf stvorio je raskošnu kostimografiju detaljno ukrašenih kostima i zlatnih detalja koji pružaju pogled u egipatsko bogatstvo, te posve zasluženo dobio nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.

Hoće li biti i laureat u svojoj kategoriji saznat ćemo u utorak 24. studenog 2015. na svečanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta 2015. u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian