Zdravi nokti i trendi boje ljeta 2015.

Ocjena:

Autor: L.B.

Ljeto na festivalima... Ljeto kraj bazena... Ljeto u gradu... Ljeto na plaži... Gdje god se nalazili, pokažite svoje brižno manikirane nokte u fantastičnim nijansama. Dok je ljetni make up minimalan i svodi se u idealnom slučaju na zdravo preplanuli ten, nokti u najtoplijem dijelu godine postaju zvijezde, a brendovi redovito lansiraju 'limited edition' boje lakova za nokte.

Ipak u vrijeme ljetnih mjeseci tri su učestale 'boljke' noktiju za koje najčešće niste ni krivi ni dužni. Radi se o žutim noktima, krhkim i lomljivim noktima, te neurednoj kožici noktiju. Koje su i kako im doskočiti, otkrivamo vam u nastavku.

Za žute nokte, ukoliko niste okorijela pušačica, najčešće su 'krivi' jako pigmentirani lakovi za nokte koje sunce i visoke temperature dodatno 'upeku' u nokat. Ovom estetski izuzetno nepoželjnom problemu doskočite nanošenjem baznog bezbojnog laka ispod jarke, vibrantne, pigmentirane nijanse. Bazni lak produljit će i trajnost laka.
tekst1.jpg
Ljetna nijansa Avon Glow laka za nokte Flaming Orange
Krhki i lomljivi nokti često su i više od estetskog problema, a za njih je najčešće "zaslužno" kupanje u bazenima, odnosno klorirana voda. Osim što vam možemo preporučiti izbjegavanje bazena, čvrstoću noktiju pojačajte i odabirom lakova koji jačaju nokat i spriječavaju lomljenje nokta.

Što se tiče neuredne kožice noktiju i zanoktica, uzrok joj može biti isušivanje kože koju opet uzrokuje bazenska, pa čak i morska voda. Redovito korištenje hidratizirajuće kreme za ruke riješit će i treći problem. A kada nokte lijepo uredite na njih nanesite jedan od lakova iz ljetnih 'limited edition' kolekcija.


Naše favorite za ljeto 2015. pronaći ćete u galeriji!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian