Zaigrani krojevi u novoj kolekciji Martine Herak

Ocjena:

Autor: Marina Abramović

Mlada modna dizajnerica snimila je lookbook kolekcije za proljeće/ljeto 2018. u kojem su glavnu ulogu odigrale balerine zagrebačkog HNK


Monokromatika, detalji, prirodni materijali i dašak romantike - tako bismo mogli opisati novu kolekciju dizajnerice Martine Herak za nadolazeće proljeće i ljeto. Dizajnerica koja je već tri puta sudjelovala na londonskom tjednu mode, svoju je kolekciju nazvanu MARia predstavila u ''Bistaču'' Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu prošle godine, a sada nam donosi lookbook cijele kolekcije. U ulozi modela našle su se balerine Zagrebačkog HNK Iva Vitić Gameiro i Atina Tanović, dok fotografiju potpisuje uhvatio Tomislav Valent.
Dizajnerica čiji je već karakterističan potpis igra krojevima i materijalima, ovog je puta bila inspirirana rodnom Istrom. Osim asimetrijom, Martina se igrala detaljima te tzv. ''raw edgingom'' koji kolekciji daje štih infantilnosti i igre. Nježan muslin spaja s krutim, skulpturalnim pamukom, bjelina koju suprotstavlja s omiljenom crnom... Sve su to karakteristike nove kolekcije. Igranjem monokromatikom i naborima te spajanjem različitih krojeva donosi kolekciju koja odiše zaigranošću.
Novu kolekciju zasigurno će obožavati pripadnice nježnijeg spola koje žele unikatne, komotne i bezvremenske odjevne komade. Svoj brend dizajnerica Martina Herak pokrenula je 2014. godine, te od tada nanizala zavidne domaće i inozemne uspjehe. Diplomirala je na Modnom dizajnu, a nakon magistarske diplome danas je i studentica doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Veselimo se novim kolekcijama i novitetima iz njezine radionice.

fotografija: Tomislav Valent
obrada: Irena Mihalinec
make up: Ana Maglica
frizura: Ana Krolo
modeli: Iva Vitić Gameiro, Atina Tanović
cipele: Hogl


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian