Za infuziju dobre energije na Kids Fashion Weekend

Ocjena:

Autor: Lucija Biondić

foto galerija
Sinoć je u zagrebačkom Garden mallu održan treći Kids Fashion Weekend na kojemu je aktualne kolekcije predstavilo petero dječjih dizajnera i modnih brendova. Kids Fashion Weekend pionirski je podvig sam za sebe koji s ogromnim entuzijazmom 'guraju' njegove organizatorice Marina Budanko i Vlatka Smolčić Hokman, a u vremenima u kojima tekstilna industrija definitivno ne bilježi svoje najružičastije dane, postaje gotovo ludo hrabar.

Organizatoricama uz bok i ovoga je puta stala Modna kućica DIZZY s tradicijom dužom od 20 godina. Impresivna je to brojka i za velike brendove, a kamoli za brend koji dizajnira isključivo za djecu. No, Dizzijevci su odlučni u namjeri da ostanu isključivo dječji brend. A koliko je to mudra odluka pokazali su revijom na kojoj su mali manekeni nosili neodoljive komade kao stvorene za urbanu džunglu. U moru djece koja u odjeći high street brendova izgledaju isto, ona čiji roditelji odaberu modnu kućicu DIZZY itekako će privući pažnju i pokazati zavidan modni stil. A znamo da su on gradi od najmanjih nogu.
Pogledajte kolekciju Modne kućice DIZZY!

Nakon Modne kućice Dizzy pistom su prošetali modeli dizajnera škole za modu i dizajn Callegari koji su pod kreativnim vodstvom Ane Marie Ricov lansirali kolekciju inspiriranu američkim Divljim zapadom. Kolekcija u kojoj su pistom prošetali moderni poglavice i mali Indijanci oduševila je prisutnu publiku, a mnogi modeli iz iste itekako su nosivi i na gradskim ulicama.
Pogledajte modele škole za modu i dizajne Callegari!

Uslijedila je revija cipelica Valek, brend čiju kvalitetu više od 50 godina prepoznaju mnogi roditelji. Uostalom, neki od njih su i sami kao djeca nosili vesele Valek cipelice. Osim živopisnim i udobnih ručno izrađenih modela, cipelice Valek djevojčicama i dječacima nude mogućnost da sami dizajniraju svoju obuću. Odabrati iz bogate ponude njihovih materijala najrazličitijih boja i dezane, te ih ukrasiti detaljima koje žele na svojim cipelicama i tenisicama najljepši je zadatak koji mogu dobiti.
Pogledajte kolekciju Cipelica Valek!

Reviju brenda Mia O'Mara s velikim su interesom pratili i brojne prisutne mame u publici. I to ne samo kako bi izabrale najslađe ruksak za svoje djevojčice, već kako bi odabrali pokoji komad za sebe. Minimalistički u kroju i izradu, ali atraktivni u odabiru materijala i uzoraka, ruksaci Mia O'Mara lako bi mogli postati novi IT komadi proljeća 2016.
Pogledajte modele Mia O'Mara!

Modni brend NEXT redovito predstavlja svoje kolekcije na Kids Fashion Weekendu, a sinoć je revijom prikazao pravu proljetnu kolekciju za djevojčice i dječake koje bi s jednakom lakoćom mogli nositi i njihovi roditelji. Sportska elegancija rezervirana je za dječake dok će djevojčice i njihove mame birati između casual i boho kombinacija. U kombinacijama modnog brenda NEXT svi će mališani pravi trendseteri.
Pogledajte kolekciju modnog brenda NEXT!

Večer je zatvorio omiljeni domaći modni brend - Startas. Borovo već nekoliko sezona radi na revitalizaciji brenda koji je završio i u američkom Vogue, a na Kids Fashion Weekendu prikazani su modeli iz dosadašnjih kolekcija, svojevrstan presjek svega što je brend u posljednjih nekoliko sezona predstavio. Nadamo se kako će novi Startas osvojiti osnovnoškolce i srednjoškolce baš kao što je prije 20 i nešto godina osvajao njihove roditelje.
Pogledajte reviju STARTAS!

Svojim trećim izdanjem Kids Fashion Weekend se etablirao kao jedino kontinuirano modno događanje za djecu i sigurni smo kako će to prepoznati i ostali izlagači, kao i sponzori koji su i ovoga puta podržali fashion weekend s najboljom energijom u Hrvatskoj. Za sve koji sinoć nisu bili, još nije kasno. Revije imate priliku pogledati i večeras, na prvom katu zagrebačkog Garden malla s početkom u 19h. I spremite se za večer odlične energije!


Foto: Mirko Janković

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian