Wine tasting: Istra u Zagrebu

Ocjena:

Autor: L.B.

Vinoljupci ovog četvrtka u Zagrebu predstavljaju istarske vinare

U četvrtak, 1. ožujka s početkom od 18 sati u Klubu književnika u Zagrebu, Vinoljupci će ugostiti istarske vinare koji će zajedno s okupljenim ljubiteljima vina, dobrim raspoloženjem i još boljom kapljicom pokušati otjerati zimu.

"Od samih početaka rada udruge, od 2014. godine, vinske izložbe koje organiziramo u fokus stavljaju jednu vinsku regiju. Na taj način stvaramo novo, mlado vinsko tržište, ali i educiramo potrošače o tipičnim i autohtonim sortama, značajkama terroira te vinima i vinarima određenog kraja. S takvim konceptom smo nastavili i u 2018.godini", pojasnila je Irena Lučić, voditeljica udruge Vinoljupci i organizatorica manifestacije.
tekst1Belaj-vina.jpg
Belaj vina (Foto: Julio Frangen)
Zagrepčani su veliki ljubitelji istarskih vina, a vinska kušaonica "Istra u Zagrebu" prilika je za ponovni susret s već dobro poznatim istarskim imenima, ali i za upoznavanje s novim vinarima. Prisutnima će se predstaviti vinarije Cattunar, Geržinić, Palčić, Pervino, InSylvis i Belaj.

U središtu pažnje, jasno, bit će malvazije, terani i muškati, ali pronaći će se tu i pokoja zanimljiva kupaža, kao i klasične sorte Starog svijeta poput cabernet sauvignona i chardonnaya. S istarskim štihom, naravno. Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će uživati u živoj glazbi i ukusnim zalogajima.
InSylvis vina
InSylvis vina
Vjerujemo da usprkos minusima s druge strane prozora, nikome neće biti hladno. Lakše je (do)čekati proljeće uz Istru. Dodatne informacije o wine tastingu "Istra u Zagrebu" i udruzi Vinoljupci potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na Facebook stranici Vinoljupci.


Foto: promo


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne