Centralni_Lookbook nakit proljeće 2018.

Vrtlarica vam poklanja Vrtlarski dnevnik!

Ocjena:

Autor: moda.hr

foto galerija
Sigurni smo kako Korneliju Benyovsky Šoštarić poznajete kao TV vrtlaricu. Sigurni smo kako znate i za njezinu knjigu Zeleni kvadrat koji je oborila sve rekorde u prodaji i koju svaki pravi vrtlar, ali i onaj tko se vrtlarenjem bavi kao hobijem, već posjeduje. U njemu je autorica život i rad u vrtu, od pripreme terena, preko oplemenjivanja tla, izbora kultura i sadnica, do njege bilja i berbe zdravih plodova prikazala zanimljivim i inspirativnim tekstom. Nastala je knjiga o načinu života u obilju plodova kojima priroda velikodušno rađa kada se poštuju njezine zakonitosti.

No nismo sigurni jeste li već čuli kako je Zeleni kvadrat dobio svojevrsni nastavak u vidu Vrtlarskog dnevnika koji je njegova savršena dopuna, a donosi plan vrtlarenja po mjesecima, zajedno s kalendarom sjetve i sadnje povrća. Nakon toga, autorica spominje najvažniji dio dnevnika, koji će s vremenom postati prava riznica znanja i iskustava vezanih uz uzgoj pojedine vrste povrća, cvijeća i voćaka.

"Za nas koji volimo vrtlarstvo i uživamo u malim stvarima koje pomažu biljkama da bolje rastu, vrtlarski dnevnik može biti dragocjena pomoć. Naravno, čitanje i znanje uvijek će biti važni, i stepenice su koje se ne smiju preskakati. Međutim treba znati i sljedeće. Bez obzira na teoriju, svatko tko se upušta u igru s prirodom prije ili poslije uviđa da zeleni svijet skriva neizrecivo mnogo više zanimljivih pojava od onih koje pišu u knjigama.  Vrtlarski dnevnik mjesto je za zapisivanje takvih pojava i za čuvanje svega onoga što se događa u našem vrtu"
, kaže autorica Kornelija Benyovsky Šoštarić.

"Vrtlarski dnevnik" ne donosi upute o napornom radu i pretjeranom kopanju, već nam 'priča' o vrtlarstvu za zaposlene ljude poput same autorice koji za vrt imaju vremena tek vikendom. Stoga ne trebate očekivati niti savršeno uredan vrt, već razbujalu prirodu u kojoj rastu mnoge korisne biljke, no ono što trebate očekivati jest svojevrsna odgovornost, pa čak i poziv usprotiviti se konvencionalnoj poljoprivredi i velikim korporacijama koje upravljaju industrijom umjetnih gnojiva, pesticida i GM sjemena.

p.s. Jeste li znali kako je Kornelija u svoj prvijencu Zeleni kvadrat odjevena isključivo u odjeću hrvatske dizajnerice Nataše Jeletić?

Predstavljanje Vrtlarskog dnevnika i Zelenog kvadrata Kornelije Benyovsky Šoštarić održalo se prošlu subotu, a portal moda.hr i Profil već vam ovaj tjedan poklanjaju tri primjerka ovog fantastičnog izdanja! Vaš je zadatak na naš mail pokloni@moda.hr poslati kratko objašnjenje zašto baš vama treba ova knjiga i kako ćete ju koristiti u svom vrtu. Naravno, sa svojim osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, kontakt telefon, mail i KORISNIČKO IME NA PORTALU moda.hr). Jedva čekamo saznati kako vi vrtlarite!

Dobitnice "Vrtlarskog dnevnika" Kornelije Benyovsky Šoštarić su Vesna Rončević, Ljubica Klarin i Enisa Gutlić. Čestitamo!


Komentari (9 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Virtualni izlog Elysian

kolumne