Centralni_Lookbook nakit proljeće 2018.

Vrijeme je za najukusniji zagrebački filmski festival…

Ocjena:

Autor: moda.hr

Uskoro gledamo filmove pod zvijezdama uz gastro delicije

Pripremite se za najfiniji filmski festival, Food Film Festival Zagreb koji se ove godine održava po treći put i koji vas vodi na nezaboravnu filmsko gastro avanturu. Od 8. do 17. rujna kroz 10 dana u najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac uživat ćemo u filmskom pikniku pod zvijezdama te okusima i mirisima nekih od najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, slastičarnica i vinoteka.
Zagrebački Central Park tako će uskoro ugostiti stotine dekica na livadi s kojih će se moći uživati u odličnim foodie filmovima. Ove godine su na rasporedu filmovi Oluja na tanjuru, Tost, Osnivač, Potpuni stranci, Sushi na meksički način, Mravi na škampu, Babettina gozba, Vatel i Teatar života koji će se emitirati svaku večer od 20:30h. Osim filmova, najveća zanimljivost ovog festivala svakako je hrana i to jako fina hrana odličnih domaćih ugostitelja.
Svi posjetitelji moći će uživati u najfinijim street delicijama poput trgane patke, burgera od goveđih obraza, trgane svinje, punjenih paprika, janjećih ražnjića, soparnika, quesadilla s raznim punjenjima, pilećih empanada, guacomola, austrijskih kobasica, janjećih mazalica, raznih burgera, zapečenih štrukli, bučnice, domaćeg pohanog piceka, raznih ficleka – ramsteka, pilećih i svinjskih, čevapčića, uštipaka s kajmakom, buritta, tortilla, wokova, tjestenina, ali i onim slatkim poput poffertjes, nizozemskih mini palačinka, te raznim kolačima, tortama, sladoledima, palačinkama.
I sve to iz kuhinja poznatih domaćih imena - El Toro street bar, Lari i Penati, Duck, Grašo grill, Klub ljubitelja janjetine, Wurst bar, Plac, Pani, Brko&Brko, Laganini, Stara Preša, Kućica, Kuća pršuta, Volim kvart, Zepter, slasticama Cukeraja, Ameliea, Poffertjesa, Milkya, Lokuma i Timea. Dodate li tomu piće s kućica A most unusual gin garden, Rakijarnica i Vintesa, dobra zabava je zagarantirana. Osim nezaboravne hrane i ukusnih zalogaja koji se tope u ustima te prekrasnih i zabavnih filmova, Food Film Festival pripremio je zabavni program koji će zelenu oazu u centru grada ispuniti dodatnim mirisima i okusima, ali i glazbom i plesom te nastupom raznih bendova.
Tako nas svakodnevno u popodnevnim satima čekaju kulinarske radionice nekih od najboljih domaćih chefova i gastronoma poput Priske Thuring, Veljka Barbierija, Maria Mihelja, Marina Medaka, Marine Gaši, Pere Savanovića, Christiana Misirače i Renea Bakalovića, Melkiora Bašića, Zlatka Marinovića, Hrvoja Kroflina, Mladena Rožanića (Roxanicha), Lade Osredečki, Matije Nikolića, Igora Tomljenovića, Gorana Brnčića, Ante Božikova i Vjeke Bašića, Vesne Miletić i Stephena Breslina…

Detaljan program filmova pogledajte u nastavku!
utekst5.jpg
Food Film Festival 2017.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Etna Maar_proljeće 2018.

kolumne