Vjenčanice za nesputane mladenke

Ocjena:

Autor: L.B.

Ana Maria Ricov predstavlja vjenčanice za netradicionalne mladenke

Poznata dizajnerica Ana Maria Ricova modnu publiku osvaja unikatnim komadima koji oduševljavaju svojom opuštenom elegancijom, a upravo takve su i haljine iz njezine prve bridal kolekcije. Dizajn Ana Marie Ricov je originalan, neopterećen modnim trendovima, elegantan i ženstven na jedan posve drugačiji način, a upravo takvoj mladenki se obraća dizajnerica ovom svojom  prvom kolekcijom vjenčanica.
AMR vjenčanica se bazira na ležernom, funkcionalnom te vizualno atraktivnom pristupu koji se odlično uklapa u neformalna i netradicionalna vjenčanja opuštene atmosfere. Kreativna ideja je haljinom dati osjećaj nesputanosti i slobode, a opet ostaviti dojam posebnosti i elegancije.
"Bridal kolekcija nastala je vrlo spontano, a ponajviše kao slijed želja mojih vjernih klijentica koje bi nerijetko tražile da im u svom duhu stvaranja osmislim vjenčanicu. Stoga je uz najiskrenije namjere nastala ova bridal kolekcija koja je osmišljena za moje drage suvremene, samouvjerene i moderne žene koje teže suptilnom i nenametljivom stilu", objašnjava Ana Maria Ricov.
Svojom prvom bridal kolekcijom dizajnerica se htjela odmaknuti od standardne princess forme s puno tila koja često sa sobom nosi poteškoće prilikom samog kretanja. Fokus je stoga stavljen na jednostavnu formu, fine i elegantne tkanine te vještu i preciznu izradu.
Bijeli i srebrni komadi asimetričnog i lepršavog kroja s decentnim crnim akcentima uvode u jednu sasvim novu dimenziju razigranog i nepretencioznog glamura. U kolekciji se mogu pronaći potpuno minimalistički modeli, koji imaju naglasak na kroju i zanimljivoj tkanini, te oni kompleksnijeg i slojevitog kroja koji sugeriraju promjenjivu i lepršavu formu.
Kroz modele se protežu najfinija reljefna prozračna svila, makrame čipka, viskozni žoržet te svileni organdi. Unatoč najfinijem materijalu, preciznoj ručnoj izradi i custom made pristupu, dizajnerica je htjela svoje vjenčanice učiniti pristupnima svih mladenkama te je sukladno tomu kreirala i cijene koje se kreću od 2.500 kn do 5.500 kn.
Novu bridal kolekciju potražite u zagrebačkom AMR showroomu na (Vodnikova 8) ili naručiti putem službene web stranice www.anamariaricov.com.

Foto: Doris Fatur
Model: Ana Bacinger
Make up: Petra Sever
Kosa: Katica Topčić (Kevin Murphy)


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!


Komentari (1 komentar)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian