Vinoljupci ponovno dovode Pelješac u Zagreb

Ocjena:

Autor: L.B.

Ako ste propustili prvu večer, nikako ne smijete propustiti ovu. Ako niste propustili prvu večer, sigurni smo da se opet vidimo sutra!

U srijedu, 25.04. s početkom u 18 sati na terasi restorana Muzej, u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt, Zagrepčanima će se predstaviti 12 peljeških vinara sa više od 40 vinskih etiketa. Bit će to pravi festival plavca malog, praćen gastro delicijama i biranom živom glazbom, baš kao što je bilo i početkom veljače.

"Prva kušaonica plavaca oduševila je brojne zagrebačke vinoljupce i okupila oko 250 posjetitelja. No, čini se kako su i Zagrepčani svojim entuzijazmom osvojili srca peljeških vinara koji su poželjeli ponovo doći u naš grad", istaknula je Irena Lučić, voditeljica udruge Vinoljupci, koja je organizator ove manifestacije te napomenula kako je riječ uglavnom o malim pelješkim vinarijama čija je vina teško, ako ne i nemoguće pronaći u Zagrebu.
Manifestacija je organizirana u suradnji s udrugom "Plavac mali - Pelješac". Na manifestaciji "Pelješac u Zagrebu 2.0" predstavit će se dvanaest peljeških vinarija: Matuško, Boris Violić, Ledinić, Matković, Jurović, Vina Rota, Arambašić, Vina Violić, PZ Putniković, PZ Pelješki vrhovi - Janjina, PZ Dingač i PZ Postup.

Uz njih, na ovoj će manifestaciji gostovati i Zadruga neretvanskih branitelja sa svojom vinskom linijom "Opus", koja dolazi iz Komarne, položaja koji u posljednjih desetak godina plijeni sve veću pažnju vinskog svijeta zbog izvrsnih vinskih rezultata. Zvijezda večeri, jasno, bit će plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta. Naša je sugestija da obavezno kušate vina Jurović čiji podrum trenutno vodi četvrta generacija vinara.
Naime, tradicija vinarstva u ovoj je obitelji prisutna od davnina, a u današnjem dobu modernizacije odlučili su zadržati tradicionalan način obrade vinove loze i proizvodnje vina. Vinogradi im se nalaze na području Kune, središnjeg dijela poluotoka Pelješca, gdje obrađuju 40000 trsova na površini od 4.5 hektara, a u ponudi imaju 3 vrste vina - Dračevicu, Plavac mali i Rukatac, sva će se moći kušati sutra, a mi se posebno radujemo probati njihov rukatac.

Na vinskoj kušaonici pronaći će se i drugih autohtonih sorata - poput, primjerice, maraštine, te desertnih vina i zanimljivih kupaža. Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro delicije u režiji restorana Muzej.

Dodatne informacije o manifestaciji, ali i radu udruge Vinoljupci potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian