Viktor Drago

Ocjena:

Autor: Petar Galović

Art Director i producent Cro-a-portera

Uoči Cro-A-Portera razgovarali smo sa Viktorom Dragom, producentom i umjetničkim direktorom najvažnijeg hrvatskog modnog događaja…
414

U posljednjih godinu dana svjedoci smo naglom procvatu modne produkcije u Hrvatskoj. Kako to objašnjavate?

Da, činjenica je da je u zadnjih godinu dana moda postala jako moderna a s obzirom da naš projekt upravo navršava godinu dana, zasigurno se tu mogu povući neke paralele. Mi smo sa našim projektom u žižu javnog interesa doveli mlade, domaće dizajnere i pružili adekvatan način predstavljanja. Mnogi su ih do tada doživljavali tek kao puki eksperiment i ekonomski neinteresantnima, no mi smo upravo u njima vidjeli potencijal i proizvod koji Hrvatska može ponuditi uz ideju kao osnovni i jedini resurs. Naravno u samo godinu dana priča je postala više nego i intresantna svima i danas imamo masu sljedbenika naše ideje.

Koji su problemi s kojima se susrećete u organizaciji?

U našem timu problem se smatra poslom koji treba obaviti. S obzirom da uživamo u svom poslu uživamo i u rješavanju problema. Oni su, naravno, svakojaki ali ne možete realizirati ovako velik projekt i očekivati da sve bude prejednostavno.

Da li je teško pronaći sponzora za projekt?

Mi smo srećom bazu našeg projekta postavili u neprocjenjivoj ideji a ne u materijalnom. Izgleda da su takav stav prepoznali i naši sponzori i danas smo jedna simbioza.

Sudjelovanje na Vašem projektu za dizajnere je stvar prestiža. Kako ih odabirete?

Osnova našeg posla je promovirati dizajnera i njegov brand. Mi smo prva tvrtka koja se bavi PR-om u modi u Hrvatskoj. Svi smo već dugi niz godina u modi na ovaj ili onaj način sa internacionalnim iskustvom koje pokušavamo prenjeti na ove prostore. To nas ujedno i kvalificira da na pravi način pristupamo dizajnerima, osluškujemo njihove želje i ambicije. Ako nam obrazlože svoju ideju na ispravan način mi smo otvoreni za svakog.

Uz Vaš projekt afirmirala su se i neka manekenska imena?

Da, na to smo također vrlo ponosni. Uvijek se trudimo predstaviti nova mlada lica i dati šansu svima pa čak i potpunim početnicima. Znate za bavljenje manekenstvom nepotrebna vam je škola manekenstva, razni tečajevi koji uzimaju ljudima novac i slično. Dovoljno je da budete svoji.

I na kraju,što za Vas predstavlja moda?

Vjerovatno i kao pitanje o istini. Što je istina? Nitko nije siguran a potraga je beskonačna. Tako se i modu može interpretirati na bezbroj načina ali prava moda uvijek se prepozna. Cro-a-porter će vam najbolje odgovoriti na vaše pitanje.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian