MEPHISTO jesen/zima 2018

Vesna Sposa i Hero4Heroes za čudesnu riječku noć

Ocjena:

Autor: L.B.

foto galerija
Brojni dizajneri i modne kuće predstavili kolekcije za jesen/zimu 2017/18. na 11. Riječkim stepenicama

U petak, 25. kolovoza, održane su 11. Riječke stepenice na kojima je kolekcije za jesen / zimu 2017/18. predstavilo 15 modnih kuća i dizajnera. Uvijek među najiščekivanijim revijama večeri bila je ona brenda Vesna Sposa koja je prikazala ženstvenu kolekciju zbog koje će žene koje nose haljina iz ove kolekcije izgledati poput istinskih božica. U kolekciji naglasak je stavljen na veliki trend jeseni 2017. - duboki dekolte.

Boje jeseni zavladale su brendom pa nova kolekcija obiluje tamnoljubičastom i bojom ciklame, a uvijek atraktivnoj zlatnoj šljokicama je udahnut novi život. Nezaobilazni dealji u kolekcijama brenda Vesna Sposa jesu čipka, aplikacije i volani, a gola leđa još su jedan od aduta prikazane kolekcije.
Svoje kolekcije prikazali su i brendovi i modne kuće Varteks, Hero4Heroes, TEMAKU Boutique Rival, MyHappySkirt, Showroom Antonela, Adriana Rajčić, Eni Surijan, La Tramp, Jeordie's, Wedding City, Ghetaldus Rijeka, te krojači Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci. Riječki brand vlasnice i dizajnerice Maje Tomažić Jakumatović, MyHappySkirt, predstavlja se najnovijom kolekcijom unikatnih kreacija pod nazivom Rijek-a-Port-er 2020.  koja poziva na ujedinjavanje kreativnih snaga u ostvarivanju Rijeke kao prijestolnice kulture i slavljenju grada tolerancije i različitosti.

Dio kolekcije čini i  jedinstvena uniseks suknja za muškarce i žene, Riječki brhan, koji nosi poruku Rijeka ljubavi nosi me k pobjedi ušivenu s unutarnje strane suknje,dok je motiv riječkog orla smješten u liku trokuta, koji simbolizira šarena jedra i predstavlja Rijeku kao luku različitosti, te ujedno  simbolizira i troelementarnu  moralnost (dobro misliti, dobro govoriti i dobro činiti).
Dizajnerski dvojac Tea Muslić i Martina Kuzlić pod imenom TEMAKU predstavljaju žensku kolekciju koja nosi naziv Starry Sky za koju su inspiraciju pronašle u zvjezdanoom nebu mističnih i srebrnih noći. Ženstvena i iznimno romantična ova je kolekcija napravljena od svilenih i satenskih večernjih haljina, svečanih hlača i topića ukrašenih srebrnom mrežom,a kroz nju se pojavljuju boje poput petrolej plave, srebrne, zlatne i bež.

Večer je zatvorila etablirana dizajnerica Marijana Hero s najnovijom koelkcijom svog brenda Hero4Heroes za koju je inspiraciju pronašla u radu katalonskog arhitekta Art nouveaua Antonia Gaudia. U kolekciji prevladavaju šarene printane muslin haljine inspirirane vitrajima katalonskog arhitekta, te unikatne šljokičaste haljine, posebno izrađene po skici dizajnerice. Kolekcija sadrži i plisirane večernje haljine, a nakon već prepoznatljivih torbica brend Hero4Heroes predstavlja neodoljive i primamljive cipele s iznimno atraktivnom blok potpeticom.

Sve fotografije pogledajte u galeriji iznad teksta!


Foto: Arsen Miletić


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

mephisto lijevi jz 2108
lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian