Umjesto krokodila na Lacoste stigle ugrožene vrste

Ocjena:

Autor: L.B.

U jednom danu 'limited edition' kolekcija je rasprodana

U suradnji s International Unoin of Conservation of Nature (IUCN), francuski Lacoste u prodaju je pustio 1775 klasičnih bijelih polo majica koje umjesto prepoznatljivog zelenog krokodila imaju jednu od 10 kritično ugroženih vrsta.

To je prvi puta u 85-godišnjoj povijesti brenda da je logo krokodila zamijenjen nekom drugom životinjom, a sve s ciljem podizanja svijesti o njihovoj ugroženosti, ali i prikupljanja sredstava za njihovo očuvanje.

U prodaju je pušteno toliko komada majici koliko je jedinki u prirodi, primjerice kada govorimo o kalifornijskoj pliskavici (Phocoena sinus), to je 30 majica jer je na svijetu još samo toliko jedinki ove iznimno ugrožene vrste.
Lacoste 'limited edition' s ugroženim vrstama

Uz pliskavice, na polo majicama našli su se ugrožene vrste kornjače (Batagur trivittata 40 jedinki), lemura (Lepilemur septentrionalis 50), nosoroga (Rhinoceros sondaicus 67), gibona (Nomascus nasutus 150), papige (Strigops habroptila 157), kondora (Gymnogyps californianus 231), goveda (Pseudoryx nghetinhensis 250), tigra (Panthera tigris sondaica 350 jedinki) i iguane (Cyclura pinguis 450). Po cijeni od 183 dolara (cca 1100 kuna), ove su Lacoste polo majice rasprodane u manje od 24 sata.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian