Trijumf Matije Vuice

Ocjena:

Autor: Lucija Biondić

foto galerija
Moda... Pozornica nacionalnog kazališta... 35 godina rada... Balet Ana Karenjina... Revija  Matije Vuice. Sinoć je zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište po prvi puta svoja vrata širom otvorilo hrvatskoj modi, a spektakularnom revijom u sklopu Cro-a-Portera Matija Vuica obilježila je 35. godina rada.

Reviji je prethodio koktel u koji nas je uveo Nenad Korkut, a tijekom kojeg smo imali priliku vidjeti neke od Matijinih najefektnijih haljina na tijelima njezinih prijateljica, glumica i voditeljica.

Daria Lorenci Flatz, Judita Franković, Senka Bulić, Sanja Vejnović, Ana Gruica i Darija Žanetić odigrale su besprijekorno svoje uloge u toj predstavi, a kao poseban eksponat izložena je haljina u kojoj se udala Severina, a koju je dizajnirala i izradila upravo Matija Vuica.
Vrhunac večeri ipak je bila slavljenička revija tematski podijeljena u tri cjeline. Jer kada bi anđeli išli na premijere sasvim sigurno bi za šetnju crvenim tepihom odabrali bajkovite, snježno bijele toalete kojima je dizajnerica sinoć otvorila spektakularnu reviju.

A da ne bježi od mračnog i okultnog svijeta podzemlja pokazala je nevjerojatnim haljinama u crnoj i vatreno-crvenoj, upotpunjenima senzacionalnim cvjetnim instalacijama na glavama modela koje je izradio artist Željko Harminčar.

Revijski dio večeri zatvoren je futrističkim kreacijama u bež nijansama od kojih je jednu s velikim ponosom ponijela i dizajneričina muza, Severina. Na defileu su se dizajnerici pridružile i već ranije spomenute glumice, a reakcije iz gledališta - iz ispunjenih loža, s balkona i iz parketa, pokazale su kako je sinoć Matija Vuica trijumfirala.
Veličanstven odnos mode i umjetnosti kojem smo sinoć nazočili nastavio se baletom Ana Karenjina s repertoara HNK u Zagrebu, savršenim poklonom dizajnerice uzvanicima jubilarne revije. Sasvim je sigurno kako nije jednostavno uvijek braniti tezu da je moda umjetnost, no sljedeći put kada to bude potrebno, dovoljno će biti reći: "Sjećaš li se kada je Matija Vuica svojih 35. godina rada obilježila revijom u HNK?"

Večer za pamćenje o kojoj se pričalo tjednima unaprijed uistinu je to i postala zahvaljujući između ostalih i produkcijskom timu Cro-a-Portera, projekta kojemu je Matija Vuica vjerna sezonama, a atmosfera koju je stvorio modni dvojac kolega i prijatelja, Matija Vuica i Viktor Drago, ostat će nam duboko u sjećanju. Nadamo se kako nećemo dugo čekati na taj divan osjećaj!


U galeriji iznad teksta pogledajte dio uzvanika jubilarne revije dizajnerice Matije Vuice, a u nastavku (klikom na fotografiju ispod teksta!) sve fotografije s revije Matije Vuice @HNK!


Foto uzvanici: Domagoj Biondić
Foto revija: Petar Borovec


Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian