Toni Rico resort collection 2018.

Ocjena:

Autor: Tomislav Perić

"Hvar 150 "- Hvar dress code
Modna kampanja za istoimenu kolekciju" Hvar 150"-Hvar dress code snimljena je u Hvaru povodom obilježavanja 150 godina organiziranog turizma u gradu Hvaru. Kolekcija je posvećena Hvaru kao mondenom mjestu, nezaobilaznom odredištu bogatih i slavnih. Kolekcija je modni presjek koji nas vodi kroz 50e i 60e godine prošlog stoljeća, vjerno prikazujući modnu osviještenost Hvarana i njihovih gostiju.
Prisjećanjem na vremena kada su stranci šetali sređeni po Hvaru i mamili uzdahe, nastala je modna vizija" Hvar dress coda" za budućnost. Odjeća traži kulturne, modno osviještene pojedince rafiniranog stila. Modeliranjem retro krojeva, smjelim kombiniranjem uzoraka, materijala i boja, za cilj ima modernizirati siluetu te kreirati nosivu odjeću za nove generacije Hvarana i turista koji posjećuju Hvar. Elegantne haljine i košulje od najfinijih materijala koje slave ženstvenost , namijenjene su stvarnim ženama.
Muška kolekcija prati prepoznatljivi stil dizajnera, kombinirajući dandyjevsku klasiku i mornarski stil sa suvremenim elementima. Novitet čini dječja kolekcija bolje bi bilo reći upotpunjuje dječja kolekcija za ovu priliku prvu put kreirana. Nit vodilju kod nastajanja kampanje dale su stare crno bijele obiteljske fotografije. Rekonstruirajući neke od situacija, željelo se dobiti niz životnih fotografija nabijenih emocijom i nostalgijom za minulim vremenima.
Kako Toni Rico navodi ''Hvar i Hvarani su moja neiscrpna životna inspiracija.''
Foto: Lorna Kijurko
Make up & Hair: Irena Konigsknecht i Marko Costantini
Nakit: Kristina Novak


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian