TTF 30/10, izložba diplomanata

Ocjena:

Autor: moda.hr

Izložba 30/10 predstavlja presjek produkcije diplomskih kolekcija studenata modnog dizajna na Tekstilno - tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nastalih unazad deset godina. Brojkom 30 označen je broj diplomanata, a brojkom 10 period od 10 godina bolonje.

Od 30 studenata na izložbi kroz medij filma, fotografije i odjevnog artefakta odabrano je njih petnaest - Sanja Švraka, Jelena Holec, Lidija Lovrić, Suzana Koprivnjak, Vedrana Mastela, Jelena Aleksić, Ines Košmerl, Ema Gašljević, Tajana Rajčić, Marija Jaramazović, Tina Buždon, Sonja Brstila, Aleksandra Kostadinović, Dijana Horvatić i Petra Ivanjoš.    

Iz odabranih kolekcija jasno je vidljiva svjesna tendencija izbjegavanja bavljenja trenutnim modnim trendom koji je ionako već mrtav u trenutku svog lansiranja na modnoj pisti. Umjesto privremenog trenda, kolekcijama su obuhvaćena različita tematska područja koja govore u prilog interdisciplinarnosti mode.

Ona se bave reinterpretacijom uličnih stilova, destrukcijom materijala, pitanjima identiteta, fetiša i kamuflaže, propituje se odnos umjetnosti i mode, a pri tom se ne izbjegavaju ni osjetljiva pitanja mogućnosti prevođenja antimodnog u modno.

Svjesno izbjegavajući visokomodnu teatralnost i estradno blještavilo te promišljajući konceptualnu funkcionalnost odjevnih oblika cilj nam je ponuditi uvid u alternativniji pristup modi od onog na kojeg smo prateći domaće medije navikli.
Izložba TTF 30/10 otvorena je u Orisu - Kući arhitekture (Kralja Držislava 3, Zagreb) i može se razgledati do 27. siječnja 2016.

Autorica koncepcije: doc. mr. art. Jasminka Končić
Asistentica: mag. art. Josipa Štefanec, asistent


Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian