Sunce STOP! 5 savjeta za smanjenje crvenila

Ocjena:

Autor: S. T. R.

Sunce, more, plaža... Zvuči kao odmor iz snova. No vrlo često na tim divnim odmorima, zbog nenanošenja kreme sa zaštitnim faktorom, završavamo s opeklinama, odnosno u noćnoj mori. Što napraviti u situacijama kada se crvenilo pojavi, kako si najbrže i najbezbolnije pomoći?


1. Izbjegavajte sve maslace za tijelo i kreme koje ih sadrže. Maslaci te jako masne kreme začepljuju pore pa umjesto efekta hlađenja, oštećenu kožu zagrijavaju i pogoršavaju opeklinu.

2. Pijte puno tekućine. Voda pomaže pri regeneraciji kože, stoga što više vode unesete u svoj organizam, oporavak će biti brži. Ne kaže se uzalud, hidratacijom do lijepe kože.
1.png

3. Ledena kupka. Rashladite svoju kožu i umirite opekline uz ledenu kupku. Natočite mlaku do hladnu vodu u kadu te u nju dodajte kockice leda. Ukoliko niste ljubitelj kupki, ledeni oblozi će isto tako služiti svrsi. Namočite pamučnu maramu ili krpu hladnom vodom i u nju stavite led. U hladnu kupku možete dodati i zobene pahuljice, ocat ili sodu bikarbonu. Ovi sastojci, koje ima svako kućanstvo, pomoći će u ublažavanju opeklina i regeneraciji.  

4. Jogurt/ zeleni čaj/ senf. Vjerujemo kako su i vaše majke koristile jogurt prilikom ovakvih nezgoda. Ovaj djelotvoran trik i dalje je jedan od najkorištenijih, no ukoliko želite probati nešto drugo, dajte šansu zelenom čaju ili senfu. Oblozi od zelenog čaja umiruju kožu dok senf izvlači toplinu iz tijela. Isprobajte.  

5. Aloe Vera. Jedan od najpopularnijih prirodnih lijekova za umirivanje raznoraznih oštećenja na koži je zasigurno Aloe Vera. Danas ju lako možete pronaći u raznim oblicima gelova i krema, a sastavni je dio velikog broja losiona nakon sunčanja.  
Koji su vaši trikovi, prve pomoći, kada vas sunce malo jače zažari? Podijelite s nama svoja iskustva, a u galeriji pogledajte koje smo to after sun losione izdvojili za ovo ljeto!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian