MEPHISTO jesen/zima 2018

Što reći frizeru na prvom tretmanu nakon ljetovanja?

Ocjena:

Autor: L.B.

Obnova kose nakon ljeta

Tijekom ljetnih mjeseci naša je kosa izložena utjecajima sunca, mora i vjetra, pa je nakon povratka s ljetovanja njega i hidratacija kose obvezna. No, otkuda krenuti? Što prvo učiniti - ošišati se, obojati, nahraniti...? Odgovore na ova pitanja potražili smo u frizerskom Studiu Marcela gdje su nam otkrili što trebate tražiti od svog frizera na prvom tretmanu nakon povratka s ljetovanja.

Pokušajte više pažnje posvetiti njezi kose nego rezanju centimetara

Nakon ljetovanja kosa je drugačija. Nedostaje joj sjaja, elastičnosti i podatnosti, pa je odlazak frizeru pravi korak koji je potrebno napraviti nakon ljetovanja. Svakako je dobro ošišati ispucale vrhove koji nastaju zbog UV-zraka koje oštećuju kosu, no centimetre možete sačuvati ukoliko pravilno njegujete kosu. Među tretmanima za njegu kose bez premca su oni koji sadrže proteine kao što su elastin i keratin i koji će kosi vratiti sjaj i mekoću, dok tretmani s hijaluronskom kiselinom pomažu stimulaciji novih stanica. Tretmane njege kose treba redovito ponavljati.
Prilikom prvog posjeta frizeru nakon ljetovanja treba obojati kosu

Izlaganje suncu i morskoj vodi mijenja boju kose, a kako je tijekom ljetnih mjeseci kosa i narasla, svakako prilikom prvog posjeta frizeru nakon ljetovanja treba obojati kosu ili staviti preljev. Nakon ljetovanja vraćamo se svojim svakodnevnim obvezama i važno nam je izgledati besprijekorno.

Kako u Studiu Marcela osobito pazimo na njegu kose, a svjesni da koliko god nježna formulacija bila, kemijski proces uvijek oštećuje kosu (pucaju interne veze, kosa postaje suha, lomljiva i izuzetno slaba), kod bojanja ili izbjeljivanja kose preporučujemo ESLABONDEXX tretman za njegu kose. Naime, ESLABONDEXX u kombinaciji s kemijskim tretmanima za kosu spriječava oštećenje prije nego ono nastane, kreira nove veze istovremeno štiteći unutranju strukturu, dajući dodatnu elastičnost, jakost, poboljšano stanje i savitljivost.
Njegujući tretmani su iznimno bitni tijekom čitave godine, a osobito nakon ljetovanja

Vremenski uvjeti stavljaju velik pritisak na zdravlje i ljepotu kose, a u velikoj mjeri inovativan sistem Silky BTX Optimage systeme koji se izvodi u 4 faze idealan je tretman za njegu kose nakon ljeta. Silky BTX Optimage systeme duboko restrukturira, ojačava, posvjetljuje i njeguje kosu, čineći je punom života, neovisno o godinama. Kosa kroz ovaj tretman dobiva hijaluronsku kiselinu, koja hidratizira i hrani kosu, kolagen koji ju čini elastičnom te 11 aminokiselina koje stimuliraju obnovu stanica kose - sve ono o čemu smo već govorili.

U prvoj fazi RENOUVELE restrukturirajući šampon dubinski njeguje i restrukturira kosu, nježno ju čisteći. U drugoj fazi PREPARATEUR ANTIAGE revitalizirajući serum restrukturira i hidratizira kosu, pripremajući ju za sljedeći tretman, te djeluje protiv starenja kose. Treća faza rezervirana je za RENAISSANCE MASQUE regenerativnu masku koja hidratizira i njeguje kosu, čini ju življom i mekšom, a u četvrtoj fazi ANTIAGE ESSENTIEL obnavljajuća i posvjetljujuća tekućina koja dolazi u obliku ampule djeluje duboko i učvršćuje strukturu kose, čineći ju elastičnijom i otpornijom.
Na kraju, posebnu pažnju treba obratiti na važnost dobrog pranja kose te na korištenje preparata nakon pranja kose odnosno na styling proizvode koji će uvelike pomoći u kvaliteti i dugotrajnosti frizure. Vrlo je važno znati odrediti tip kose te u skladu s njim koristiti odgovarajuće preparate. U određivanju tipa kose i pronalasku odgovarajućih tretmana za kosu i preparata konzultirajte se sa svojim frizerom. Upravo ćete u savjetovanju s frizerom doći do najboljeg rješenja, te čuti korisne savjete o brizi koja je potrebna za lijepu i zdravu kosu.


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

mephisto lijevi jz 2108
lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian