'Smart chic' izgled u kolekciji pulske dizajnerice

Ocjena:

Autor: moda.hr

Kolekcija koja naglasak stavlja na proces kreiranja

Kolekcija brenda  i v a n a ' t o m i c za proljeće/ljeto nazvana FLUXUS unosi svježu energiju u brend istodobno zadržavajući originalni DNA kod. Inspiraciju za novu kolekciju dizajnerica je pronašla u Fluxus pokretu nastalom pod utjecajem ideje Johna Cagea, eksperimentalnog glazbenika koji je smatrao kako se umjetnik treba upustiti u kreativno stvaranje bez obzira na nepostojanje jasne ideje o završnoj formi. Bit je u procesu kreiranja, a ne u finalnoj izvedbi.
Kolekcija FLUXUS nastala je kao spontana fuzija referenci i ideja prikupljenih tijekom dizajneričinih putovanja po Europi i Aziji. Naglasak je stavljen na istraživanje različitih tehnika s ciljem pojednostavljanja krojeva i stvaranja odjevnih komada namijenjenih različitim tipovima tijela. Siluete su jednostavne i opuštene, a odjevni komadi multifunkcionalni. Paleta korištenih boja je neutralna. Pored sveprisutnih crnih nijansi dominiraju zemljane boje s dozom shimmer bronce.
Materijali su uglavnom prirodni, a variraju od svile i pamučnih mikseva, preko vune, do viskoze i jeansa. Sami materijali prikupljeni su prilikom putovanja po Španjolskoj, Njemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji i Tajlandu, pa je to i razlog da su svi komadi iz kolekcije dostupni u limitiranim količinima ili čak unikatni. Kolekcija je namijenjana snažnim ženama s naglašenom individualnošću koje traže jednostane komade i teže 'smart chic' izgledu.


Čitavu kampanju pogledajte u nastavku!


TEAM CREDITS

Kreativna Direkcija / Fotografija / Video : i v a n a ' t o m i c
Modeli: Matea & Marina @ Tijara Model Management
Šminka: Make up Taxi by Sanja Rivic
Frizura: Pierre Kliman @ Pjerika
Originalna glazba: Alen Špionjak
Lokacija: Galerija Cvajner, Pula, Croatia


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian