Showman Zigman ponovno u akciji

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Otkako je 2007. godine pobjedio na natječaju mladih dizajnera Fashion Incubatoru, te postao stalnim dizajnerom Cro A Portera, Juraj Zigman iz sezone u sezonu oduševljava.

Svoju prepoznatljivu dizajnersku estetiku vješto razvija, no ne napušta elemente po kojima je prepoznatljiv: eksplozivne boje, eklektičnost detalja i  minucioznu izradu. Ove sezone, kao uvertiru u 26. Cro A Porter, Zigman je umjesto nove kolekcije prikazao presjek svog višegodišnjeg rada.
utekst2.jpg
Pistom posutom gumenim granulatom s kulisom od špalira Citorenovih automobila prošetali su modeli iz 20-ak Zigmanovih kolekcija među kojima su se našli i komadi iz njegovih debitantskih kolekcija na domaćim pistama, onoj Cro A Portera, ali i Fashion incubatora.

U industrijskom ozračju prostora Hauba@Lauba Zigmanova retrospektiva pokazala je kako njegov rad ne podliježe trendovima, te kako su modeli iz njegovih kolekcija jednako aktualni danas kao i u sezonama otprije nekoliko godina.
utekst1.jpg
"Pripremajući ovu reviju više sam se naradio nego stvarajući novu kolekciju. No, uživao sam pregledavajući stare kolekcije i kombinirajući moje prve modele sa zadnjima", izjavio je dizajner nakon revije.

Juraj Zigman oduševljen je i reakcijom publike: "Tek sam sad postao svjestan kako sam sve ove godine ostao svoj i nisam bio rob trendova. Drago mi da se svi moji modeli međusobno nadopunjuju, te time stvaraju jednu potpuno novu modnu priču, ali uvijek s mojim potpisom."
utekst3.jpg
I zaista je tome tako, uvijek interesantan, no istovremeno prepoznatljiv, od milja zvan l'enfant terrible hrvatske modne scene, Juraj Zigman je i istinski showman.


Dio njegova showa pogledajte i klikom na fotografiju ispod teksta!

Foto: Goran Matijašec

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian