STASA design nas uči uskladiti različitosti

Ocjena:

Autor: T.P.

Kolekcija “Diversus” sezonski aktualna za razdoblje jesen/zima 2019./2020. brenda STASA design dizajnerice Staše Randall nastavak je istraživanja bambusa s ciljem postizanja održivosti mode i jednakosti.
Od početnog promišljanja i stvaranja, ideja je bila spojiti prirodne i reciklirane materijale s drvom bambusa. Uspjeti pomiriti i uskladiti različitosti, senzibilizirati se s drugačijima, kako od žena raznih konstitucija, godina, tako do osoba drugačijih vjerskih svjetonazora pa sve do osoba s poteškoćama, iz čega dolazi naziv kolekcije “Diversus”.
Paleta boja provlači se od zemljanih tamnijih tonova poput modro plave, crne, camel, khaki, i bijele boje koja osvježava kolekciju do bambusa kojeg karakterizira zanimljiva struktura i boja. “Diversus” kolekcija je povezana i  nadovezuje se na prethodnu kolekciju što se prepoznaje u bojama i krojevima koji se dodatno razrađuju.
Važnost se pridaje strukturi materijala te se pazi na njihov odabir, tako se koristi prirodni pamuk, vunu, konoplju, bambus i viskozu s mješavinom recikliranog polyestera. Pažnja se posebno pridaje detaljnoj izradi i kroju modnih komada u vrlo minimalističkoj formi.
Kolekciju čini 14 stajlinga, od čega između niza upečatljivih komada valja posebno naglasiti minimalističke kapute, haljine s izrezima koji prate liniju tijela, hlače na crtu ravnog kroja te bluze spuštenih ramena.


Više modela iz nove kolekcije pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku.

Kolekciju je fotografirao dvojac Franjo Matković i  Senja Vild, za frizuru je zaslužan Mijo Majhen, te šminka je ruku djelo mlade vizažistice Laure Zanetti. Lice kolekcije je krasi Anita Dujić.


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian