Centralni_Lookbook nakit proljeće 2018.

S.A.R.S. otvara sezonu na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihov…

Ocjena:

Autor: L.B.

Početak glazbene sezone na najljepšoj pozornici Jadrana!

Koncertna sezona na Tvrđavi sv. Mihovila pod sloganom Korak do zvijezda samo što nije počela, a zahvaljujući S.A.R.S.-u otvorenje sezone 27. 05. bit će zapamćeno i kao iskorak iz okvira: omiljeni beogradski band Šibenčane i goste počastit će održavanjem prvog akustičnog koncerta u njihovoj karijeri!

"Nestrpljivo očekujemo koncert na Tvrđavi Sv. Mihovila. U Šibeniku nismo nastupali šest godina, a posebno smo uzbuđeni zbog premijernog akustičnog koncerta grupe S.A.R.S. za koji se posebno pripremamo"
, izjavio je povodom koncerta frontman grupe Žarko Kovačević.

Band će ovim prvim akustičnim koncertom u karijeri fanove dodatno iznenaditi posebnim aranžmanima dobro poznatih hitova. Koncert grupe S.A.R.S organiziran je kao suradnja Tvrđave kulture Šibenik i Hrvatskog festivala putnika, koji ove sezone u Šibeniku okuplja hrvatske putnike od 25. do 28. svibnja.
Puni naziv benda S.A.R.S. glasi Sveže amputirana ruka Satriania., a grupu su 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković-Lukac. Tržištu su se predstavili pjesmom "Buđav lebac" koja je u rekordnom vremenu postala megahit. Prvi album objavljuju 2009. godine te ga naslovljavaju imenom benda.

Nakon uspješnih turneja i nezaboravnih nastupa, S.A.R.S. 2011. godine u suradnji s MTV-em nudi besplatan download svog drugog albuma "Perspektiva" i ruši sve rekorde koje je postavio legendarni "Buđav lebac". Singlom Bojana, u suradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, 2012. godine S.A.R.S. najavljuje svoj treći studijski album "Kuća časti" (2013.) i osvaja prva mjesta na vodećim regionalnim top ljestvicama.

Nosilac ovog albuma postaje pjesma "Lutka" koja svojom popularnošću prestiže "Perspektivu". Na službenoj web stranici grupe 2014. godine osvanuo je free download četvrtog albuma "Ikone pop kulture". Uslijedili su albumi "Proljeće" i "Posljednji album" koji je zbog svog naziva na trenutak zabrinuo obožavatelje, no S.A.R.S. je i ovog puta briljirao.
Prateći svjetske trendove, bend je odlučio da više neće snimati albume, već će od sada na dalje objavljivati samo singlove. Značajnu pažnju dobila je pjesma "Praktična žena" sa spotom podrške projektu #CrazyEnoughToChangeTheWorld koji šalje snažnu poruku protiv nasilja u obitelji.

O ljubavi i količini obožavatelja kod hrvatske publike svjedoči podatak da je 2014. godine grupa S.A.R.S. bila jedina koja je rasprodala zagrebačku  Veliku dvoranu Doma sportova na samostalnom koncertu, a u rođendanskoj 2016. zbog iznimnog interesa, fanove počastila dvodnevnom porcijom hitova.

Ovom popisu odličnih razloga za posjet Tvrđavi sv. Mihovila 27.5.2017. u 21 h, S.A.R.S.-ovci su upravo dodali još jedan -  njihov nastup u Šibeniku bit će u prvi ikad u akustičnom izdanju!

Za više informacija posjetite S.A.R.S. na Tvrđavi sv. Mihovila.


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Virtualni izlog Elysian

kolumne