Hogl proljeće 2019 veliki (1)

S brendom Loré otputujte u Perú

Ocjena:

Autor: moda.hr

Dizajnerica Loreta Gudelj predstavlja novu kampanju za aktualnu kolekciju Perú / Los Andes

Nakon nedavnog uspješnog predstavljanja kolekcije za jesen/zimu 2017/18. i otvaranja Ljubljana Fashion Week-a, dizajnerica brenda Loré, Loreta Gudelj predstavlja novu kampanju za aktualnu kolekciju Perú / Los Andes. Kao glavnu inspiraciju dizajnerica navodi Peru, Cuzco, te peruanski dio andinske regije koja obuhvaća naslijeđe i manufakturu Inka.
Tradicionalni etnografski motivi te boje peruanske folklorne baštine interpretirani su u suvremenom modnom kontekstu, što je i glavni cilj dizajnerice koja se zalaže za "slow fashion" pristup modi. Loré brend karakterističan je po korištenju ručno izrađenih materijala, te je dizajnerica ovaj put surađivala s izvornim peruanskim tkaljama koje su izradile raznobojne vezene trake koijima je upotpunjen izvorni dojam kolekcije.
Upotrebljeni materijali uključuju izvornu ručno bojanu vunu vicuñe i alpake, ručno tkane vunene šalove koje je za Loré u skladu s motivima Perua, istkala tkalja Ivna Matičec, te premium materijale poput merino i moher vune, kašmira, viskoze, svilenog pliša, taft svile, rustičnog samta i nekoliko varijacija debljeg i tanjeg trapera.
Vuna alpake, specifična za Ande ima specifičnu rustičnu teksturu koja je dizajnerici poslužila kao središnji motiv kolekcije, te je izradila odjevne prijedloge za zimu koji uključuju predimenzionirane kapute i jakne, kratke vunene jakne, kombinezone, različite modele hlača, haljina i košulja i dugih večernjih haljina.
Za vizuale kampanje Perú / Los Andes zaslužan je Franjo Matković s kojim je dizajnerica surađivala i na ranijim kolekcijama, a pozadine je ručno oslikala akademska slikarica Mateja Babić koja je izvorne peruanske vizure prilagodila duhu nove kampanje. U pozadini vizuala dodane su pjesme na kečuanskom jeziku, tradicionalnom jeziku kulture starih Inka kako bi dodatno naglasile tematsku inspiraciju.


U nastavku pogledajte čitavu kamapanju za kolekciju Perú / Los Andes!
Fotograf: Franjo Matković
Modeli: Lea Tomić i Hana Grizelj / Relatum Model Management
MUA: Matea Markač
Hair: Vanessa Žigić


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Hogl proljeće 2019 (9)
lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian