Ručno oslikana kolekcija by Martina Herak

Ocjena:

Autor: T.P.

Talentirana Istrijanka predstavlja ručno oslikanu kolekciju koju prati zanimljivi projekt
Prirodni materijali, asimetrija, razigranost, unikatnost – sve ovo opisuje novu kolekciju modne dizajnerice Martine Herak, prepoznatljive po svojim zanimljivim krojevima i jedinstvenim kolekcijama. Kao i mnogi kreativci, vrijeme izazvano pandemijom korona virusom Herak je iskoristila za stvaranje nove kolekcije ali i projekta "Art Terra3,14 / Art Therapy", koji je nastao, kako i sama dizajnerica kaže, spontano ali s puno ljubavi.
Naime, nije nepoznanica kako je ova talentirana Istrijanka sa zagrebačkom adresom već godinama dio Likovne kolonije u Rovinju, te je prošle godine po prvi put, nakon fotografija, odlučila izložiti slike. Pozitivne kritike dale su joj vjetar u leđa, pa je vrijeme nakon dizajniranja i rada na novim kolekcijama, provodila slikajući i stvaranju novih umjetničkih djela. Sve je to bio okidač za stvaranje projekta "Art Terra3,14 / Art Therapy".
"Obzirom da smo morali biti u svojim domovima, odmah sam se naoružala slikarskim platnima, bojama i tkaninama. Gledajući svoje slike, shvatila sam da bi bilo zanimljivo napraviti kolekciju u kojoj bih sama oslikavala tkanine, što sam i učinila. Iako mi ostanak u četiri zida nije teško pao, kreativnost sam shvatila kao jedan oblik terapije", objasnila je Martina Herak.
Tako je nastala kolekcija u kojoj je dizajnerica spajala dijelove oslikanih tkanina, modelirajući ih na svoj već prepoznatljivi način i stvarajući od njih jedinstvene i vrlo nosive odjevne predmete koji će zasigurno naći mjesto u ormaru svih ljubiteljica umjetnosti i dizajna.
Cijela se priča oko krenula razvijati, pa je dizajnerica, kako bi vrijeme poznato pod hashtagom #ostanidoma iskoristila i za uređenje interijera svog doma, krenula oslikavati jastučnice i posteljinu. No, kada je riječ o ovom projektu, ne nadzire mu se kraj. Uskoro počinje i proizvodnja spomenutih proizvoda te cijela linija ambalaže s potpisom ove svestrane dizajnerice.
Model: Zita Zarevski


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.

Kupnjom domaćih proizvoda svojoj djeci omogućavamo ostanak u Lijepoj našoj #kupujmohrvatsko


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian