Romantična i bajkovita kolekcija Lady of the Lake

Ocjena:

Autor: moda.hr

Nova kampanja brenda Carol

Nova kolekcija dizajnerice Klare Ivanović Lady of the Lake inspirirana je pjenom valova i odsjajima vode koji lome svjetlost. Ideja kolekcije bila je povezati teksture tekstila s pojavama u prirodi, pa se Vransko jezero nametnulo kao posve logična lokacija za snimanje. Volani oponašaju valove, a srebrni detalji odsjaj su sunčevih zraka na površini vode.

Transparencijom tekstila postignuta je mekana i lepršava silueta koja ocrtava žensko tijelo blagim linijama. Izbor materijala kao što je til, svila, cadi, muslin i čipka savršeno imitiraju pjenu valova i transparenciju vode, dok je konstrukcijski gledano, kostur kolekcije rekonstrukcija košulje s couture elementima. Svaki odjevni element razrađen je do najsitnijih detalja te svaki komad priča priču za sebe.
Rišlje čipka je najrašireniji ručni rad, a dolazi sa područja Slavonije. Oslikani dijelovi na haljini daju poseban efekt kao i nijansirani i bojani cvjetići čipke na bluzama. Obrubi rišlje čipke i čipkasti dijelovi u kolekciji imitiraju siluetu čipkastih nanosa valova koji su rasuti po stijenama. Kolekcija je osmišljena na način da svaka djevojka i žena u njoj pronađe nešto za sebe.

Promišljanje dizajnerice Klare Ivanović u svakoj novoj kolekciji nije samo površno praćenje trendova nego osluškivanje svih aspekata života jedne žene, umjetnosti i svega što nas okružuje. Svaka nova kolekcija zahtjeva i pomak u dizajnu pa tako senzibilitet estetike, istraživanje i promišljanje uvijek idu u smjeru koji će rezultirati novitetom.

Individualnim pristupom dizajnerica svojim klijenticama pruža maksimalnu posvećenost kako bi za svoj poseban dan i one bile posebne. U romantičnoj ulozi zaštitnog lica našao se model Antonija V. (Colors) koja je kolekciju predstavila kroz cool kombinacije elegantnih i bajkovitih haljina, ali i unikatnih vjenčanica.


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian