Revija koja se neće brzo zaboraviti

Ocjena:

Autor: Tomislav Perić

Nisu prošla nego dva pijetlova pjeva od kad smo u Klovićevim dvorima prisustvovali tek prvoj samostalnoj reviji Ivane Jurić. Činjenicu da je prva treba u potpunosti zanemariti jer ime dizajnerice Ivane Jurić nije nepoznato kako u širim modnim krugovima, tako u javnom životu i estradi.  Poslije viđenog pretenciozno bi bilo reći, 'tko nije bio na reviji Ivane Jurić ne zna što je propustio i može samo žaliti'. Stoga iako smo na početku mjeseca prepunog skupnih i samostalnih reviju, već sada reviju Ivane Jurić možemo staviti u kategoriju onih revija koje se neće brzo zaboraviti.
Ivana Jurić iskusna je inženjerka tekstilnog i modnog dizajna, čemu svjedoči kroj i besprijekorna izrada svakog od prikazanih modela. Ivanin izričaj od samih početaka modnog stvaranja orijentiran je ka manje i više svečanim haljinama kako dnevnog tako i večernjeg tipa. Uz u žargonu popularne 'uskotjeluše' Ivana nam je revijom pokazala široku paletu modela različitih krojeva, materijala i boja. Lako prepoznatljiva poveznica ili zajednička karakteristika svih prikazanih haljina je slavljenje ženske figure i težnja glamuru. Ivana to podjednako uspješno postiže bilo da je riječ o usko pripijenim haljinama koje prate liniju tijela pa sve do onih širokih raskošnih A-kroja. Ivana majstorski naglašava ramena, a dodatno naborima ženske obline, postižući efekt kojim jednostavne haljine izgledaju raskošno, a žena poželjna. Da Ivanino modno stvaranje već poodavno nije u eksperimentalnoj fazi i sklono lutanju potvrđuje i odabir materijala. Znalački manipulira materijalima kao što su baršun, čipka, til i saten, a s mjerom oplemenjuje sjajnim perlicama u tonovima od narančaste, crvene i bordo, pa do ljubičaste i smaragdno zelene, završavajući tonovima crne. Potvrdu promišljanja na putu ka ostvarenja cilja daje i odabir nakita koji upotpunjuje haljine. Nakit MaYa plod je kreativnog uma Marijane Petrović, koja je svojim modelima skoro pa dosegla do stvaranja kulta među nemalim brojem štovateljica iz svih društvenih sfera. 
Još jedan dokaz da je Ivana više nego doma u jednostavno klasičnoj modnoj formi je broj ljubiteljica dubokog dekoltea, visokih proreza i golih leđa, koje joj već duže vrijeme odano hrle. Poslije nominalno prve revije i nakon prikazana 45 modela ipak bi se moglo reći retrospektivne kolekcije, Ivani će nedvojbeno hrliti njih još i više.

Detalje kolekcije pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku.


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian