Reiki osnove

Ocjena:

Autor: Željka Matijašić

Lako ih je naučiti, pa pokušajte!

56094
Bez zdravlja duše nemoguće je ostvariti fizičko zdravlje. Energija u našem tijelu, smještena u energetskim centrima pomaže nam uskladiti duhovno i fizičko. Čakre su energetski centri u tijelu. Svi posjedujemo određenu energiju koja okružuje naše tijelo - auru. Ta energija centrirana je unutar tijela u sedam živčanih i energetskih centara smještenih uzduž kralješnice. Prva se nalazi na dnu kralježnice, a posljednja na vrhu glave. Energije čakri u našem tijelu se uvijek vrte u smjeru kazaljke na satu, a na njih utječe naše emotivno, duhovno i fizičko zdravlje, ali i obrnuto. One su linkovi prema suptilnoj energiji skrivenoj u nama, te je važno saznati nešto o tim centrima kako bi mogli iskoristiti njihove potencijale.
56095
• Prva čakra predstavlja opstanak, hrabrost volju, životnu energiju, temelje. Smještaj: na dnu kralježnice. Boja: crvena. • Druga čakra predstavlja seks, kreativnost, razmnožavanje, obitelj i inspiraciju. Smještaj: spolni organi. Boja: narančasta. • Treća čakra predstavlja ego, centar emocija, intelekt i um. Smještaj: Solarni pleksus. Boja: žuta. • Četvrta čakra predstavlja bezuvjetnu ljubav, odanost, vjeru i samilost. Smještaj: u predjelu srca. Boja: zelena. • Peta čakra predstavlja glas, istinu, komunikaciju i više znanje. Smještaj: grlo. Boja: plava. • Šesta čakra predstavlja viziju i intuiciju. Smještaj: na trećem oku, području između obrva. Boja: indigo ili tamno plava. • Sedma čakra nas povezuje s univerzalnom energijom i Božanskom sviješću. Predstavlja jedinstvo i poniznost. Smješaj: na vrhu glave. Boja: ljubičasta.
Iako vrlo mali broj ljudi zna iskoristiti potencijalnu energiju čakri u njima se krije nevjerojatna moć. Osnove je lako naučiti, pa pokušajte.
56096
Prekrižite noge na indijanski način. Kralježnica mora biti potpuno ispravljena. Protrljajte dlan od dlan, dok ne osjetite toplinu u njima. Odvojite ih na pet do osam centimetra udaljenosti. Osjetite energiju koja struji između njih. Svatko će osjetiti energiju na drugačiji način. Kao strujanje, toplinu, trnce i sl. Zamislite tu energiju kako se širi. Dlanove i dalje držite okrenute jedan prema drugom ispred sebe, kao u položaju za molitvu, ali malo udaljene. Zatvorite oči i u mislima se okružite bojom one čakre na koju želite djelovati. Povežite energiju čakre i dlana. Ostanite u tom položaju 3 minute. Postupno možete povećavati vrijeme meditacije, sve dok položaj ne mognete zadržati 11 minuta. Trebat će vam nekoliko pokušaja kako biste se naučili smiriti i osjetiti energiju. Važno je biti ustrajan, izabrati neko mirno mjesto gdje vas drugi neće ometati. I nemojte meditirati nakon obroka, jer je tada dosta energije usmjereno na probavu.
40924
Nutri1 Željka Matijašić savjetnik za prehranu www.nutri1.bloger.hr

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian