Promišljeni detalji u novoj kolekciji by I.G.O.R.

Ocjena:

Autor: T.P.

Teško je opisati osjećaj kad hodaš New Yorkom i ugledaš dućan u nekoj  prepoznatljivoj ulici s televizije ili nekog od omiljenih filmova kako prodaje odjeću koju dizajniraš.
Jedan od najčudnovatijih gradova na svijetu, New York je bez sumnje trajno iskustvo i inspiracija za brend IGOR. Zato je kolekcija posvećena New Yorku u želji za oporavkom umjetničkog i kulturnog sektora koji je stradao tijekom korona krize. Inspiraciju za sezonu AW/ 21-22  pronađena je u fasadi New Yorške zgrade Chanin Building koju su u Art Deco stilu dizajnirali Sloan & Robertson.
Spoj apstraktnih i floralnih uzoraka velikih formata u ovim kriznim vremenima daju nadu za povratak u neka bolja vremena, Vremena u kojima smo se veselili novim odjevnim komadima. Duboki ton ljubičaste nadopunjuje crne, sive i bijele tonove koji dominiraju kolornim spektrom kolekcije. Osnova kolekcije su promišljeni detalji, fine tkanine, zanimljive teksture i printevi koje je i za ovu sezonu dizajnirala Ivana Žanko Barna.
''U želji da pobjegnemo od krize i prevelike kućne odjeće, ubacili smo neke nove krojeve i materijale koje kolekciji daju neku novu fluidnost i nonšalantnost.'' - o kolekciji je kratko nadodao dizajner Igor Dobranić.
Model: Karla Ljubičić
Fotograf; Ivana Tomić
Šminka i frizura: Saša Knežević


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.

Kupnjom domaćih proizvoda svojoj djeci omogućavamo ostanak u Lijepoj našoj #kupujmohrvatskoKomentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian