Prepoznatljivi rukopis u novoj I-GLE kolekciji

Ocjena:

Autor: Marina Abramović

Gliptoteka HAZU sinoć je postala središte najvećeg nacionalnog tjedna mode.

Nataša Mihaljiščin i Martina Vrdoljak novom su kolekcijom svog brenda I-GLE otvorile BIPA Fashion.hr. U domaćoj javnosti poznate po tome da se ne osvrću na trenutne modne trendove, nego slijede vlastitu stvaralačku viziju, I-GLE su i u kolekciji za proljeće/ljeto 2018. ostale vjerne svom perfekcionističkom dizajnerskom potpisu. U novoj kolekciji ponudile su boje, raskošne materijala i krojeve specifičnih za njihovu dizajnersku estetiku.

"Kako je moda vidljivi, istureni i upozoravajući oblik sintetizirane društvene neophodnosti, koji istovremeno zavodnički upozorava koliko je modna igra daleko od ukrašavajuće bezazlenosti, pitanje je njezine uloge višeslojno i znakovito. Baš taj prostor, koji se događa na ivici sustava koji pripada i ne pripada, pružio nam je kontekst na kojem smo razvile svoj aktualni projekt. Kakofonija modnih zvukova, boja i žanrovskih oblika te tranzicija stilova i utjecaja koja se bori za autohtoni identitet, a koji, opet, svoj prostor slobode propituje u kreativnoj orkestraciji iskustva, osjećaja i modnog senzibiliteta'" objasnile su nastanak nove kolekcije dizajnerice.

Prostor Gliptoteke sinoć je bio krcat poznatim licima iz svijeta mode i showbizza koji podržavaju rad dviju poznatih dizajnerica, a kako je izgledala revija, pogledajte u galeriji u nastavku.

Foto: promo


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian