Pregled tjedna mode u Parizu

Ocjena:

Autor: Katarina Jukić

foto galerija
Uvijek čaroban Grad svjetlosti za kraj sezone tjedana mode

Svi koji vole modu ili nešto znače u njoj žive za tjedan mode u jednom od najljepših gradova na svijetu: Parizu. Naoštrili smo se za kritiku, ali uzalud. Najraskošniji tjedan mode nije nas razočarao, nemamo napisati ništa negativno samo bezbrojne riječi hvale. Na početku tjedna je novi kreativni direktor YSL Antony Vaccarello debitirao sjajnom crnom kolekcijom. Inspiracija su mu bile 80-te i era supermodela.
Mnogi od nas imaju na mislima 80-te kao eru neukusa, no čim vidite slike u galeriji brzo ćete se predomisliti.  Koristio je puno kože, čipke te nas pomalo šokirao haljinom sasvim prozirnog gornjeg dijela. Jedva čekamo vidjeti hoće li ju tko imati hrabrosti obući u javnosti kako ju je nosila manekenka na pisti.
Kralj provokacije Karl Lagerfeld odlučio je na klasične kostime Coco Chanel staviti svemirske kacige.Trend svemirskih kaciga sasvim sigurno propada, ali kolekcija je dobra. Provjerena kombinacija bezvremenske klasike Chanela s Lagerfeldovim egzibicionizmom dobitna su kombinacija. Prostor Grand Palaisa Lagerfeld pretvorio je u veliku bijelu, sterilnu salu punu kablova. Njegov perfekcionizam išao je tako da daleko da je upario boju kablova s detaljima na komadima.
Pariz se ove godine također priklonio 'komercijalnoj' kulturi, pa je Rihanna predstavila novu kolekciju za Pumu. Njena je vizija bila sportaši za vrijeme Marije Antoanete. Tako će iduće sezone trenirke i odjeća za teretanu biti puna čipke, svile i pink boje (neće, jer takva kolekcija nije nosiva koliko god bila lijepa), osim toga Rihanna je na mjestu dizajnera bila samo zato jer je Rihanna, a ne zato jer je profesionalni dizajner.
Sve simpatije idu Balmainu, Elie Saab, Gallianu i Valentinu. Balmain je sve komercijalniji i komercijalniji, ali i iz sezone u sezonu sve bolji i bolji. Ostatak navedene zvjezdane ekipe oduševio je ljepotom dizajna, nosivošću i originalnošću. Tko prati modu zna koliko se dizajneri međusobno „inspiriraju“, no nekoliko preostalih velikana uspješno postavlja trendove koje komponiraju s tipičnim lookom vlastitog brenda.
Drage naše čitateljice, svi lookovi nalaze se u galeriji kao i lookovi prvog reda revija koji su bili ponekad bolji od samog runwaya. Riječima ne možemo opisati svu ljepotu i sjaj zato vam ostavljamo mnogo slika da same donesete sud.


Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian