Predstavljen projekt #poetryforchange

Ocjena:

Autor: moda.hr

Projekt #poetryforchange svojim je stihovima definirao škotski konceptualni umjetnik Robert Montgomery, a crtežom nastojao približiti naš poznati grafiter Slaven Kosanović Lunar.

"Vi hodate po kostima kraljeva i njihova tijela hrane vaše vrtove. Vi spavate na perju ptica i njihovi letovi ispunjavaju vaše snove." Stihovi su to škotskog konceptualnog umjetnika Roberta Montgomeryja kojima je predstavljen projekt #poetryforchange, projekt kojim se želi poslati poruka kako se poezijom, lijepom riječi, lijepim mislima i ilustracijama može mijenjati svijet. Nabolje.
Projekt #poetryforchange predstavili su Robert Montgomery, Luka Bulić, Slaven Kosanović Lunar i Luigi Simonetta, predsjednik Uprave tvrtke Julius Meinl Bonfanti


Montgomery poeziju stvara relevantnom u svakodnevnom životu. U svom se izražavanju koristi novim medijima, a njegovi radovi pojavljuju se na velikim billboardima, svjetlosnim i gorućim skulpturama te mu omogućuju da prenese svoje poruke u širem smislu. Billboardi su medij kojim se u izražavanju koristio i u Hrvatskoj.

Ovim projektom najavljuje se Međunarodni dan poezije, 21.03.2016., dan u kojemu će se u sklopu projekta tvrtke Julius Meinl "Pay With A Poem", odnosno "Platite kavu stihom", treću godinu zaredom u Hrvatskoj moći kava ili čaj u odabranim lokalima platiti stihovima.


Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian