Povratak Eve Braun u Exit!

Ocjena:

Autor: L.B.

Daria Lorenci Flatz nakon 17 godina ponovno će utjeloviti Evu Braun
 
Hvaljena i nagrađivana monodrama Eva Braun, s Dariom Lorenci Flatz u naslovnoj ulozi, nakon višegodišnje stanke vraća se u EXIT i to u Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1. Eva Braun, prema tekstu Stefana Kolditza, u režiji Edvina Liverića, svoju je premijeru imala 2001. godine, a od 9. ožujka 2018. ponovno će postati dio Exitovog repertoara.

Eva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još uvijek ostala zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni. Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična.

"Ona je samo željela malo sreće!"

Ova predstava postavljena je kao demistifikacija jednog mita koji još i dan-danas golica razne izdavače i žutu štampu. Daria Loreci Flatz za svoju je izvedbu Eve Braun nagrađena Zlatnim lavom za najbolju žensku ulogu na 2. Međunarodnom festivalu Komornog teatra Zlatni lav u Umagu, te je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima.
utekst.jpg
Daria Lorenci Flatz kao Eva Braun
Premijera obnovljene predstave u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište) bit će u petak 9.3. 2018. u 19h, dok su reprize najavljene za 10., 16. i 17.3. 2018. u 19h u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište). Ulaznice za reprizne izvedbe u prodaji su na www.ulaznice.hr, na blagajni Teatra EXIT i pola sata prije predstave u Gundulićevoj 37/1.


AUTORSKI TIM:

Tekst: Stefan Kolditz
Režija: Edvin Liverić
Igra: Daria Lorenci Flatz
Oblikovanje svjetla: Deni Šesnić
Oblikovanje zvuka: Ivan Marušić Klif
Kostimi: Nataša Mihaljčišin
Majstor svjetla i tona: Dina Marjanović, Dragan Micić, Dino Kraljeta
Fotografija: Vanja Šolin
Grafičko oblikovanje: Stubiornotobe
Organizacija, promocija i prodaja: Vedrana Reberšak, Gordana Miličević, Mirela Lautar i Eva Lukić
Umjetnički ravnatelj Teatra EXIT: Matko Raguž

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian