Potraga za ljepotom koja dolazi iznutra

Ocjena:

Autor: L. Biondić

foto galerija
Pred objektivom Johna Pavlisha

Iako se snaga duha i osobnost često poimaju kao jedino istinsko shvaćanje ljepote, u današnjem užurbanom tempu života i dalje se više cijeni besprijekoran vanjski izgled, a male nesavršenosti koje svakoga od nas čine posebnima korigiraju se make up-om. Kako bi preispitao ove stavove i podsjetio na istinsku vrijednost ljepote koja dolazi iznutra, poznati zagrebački fotograf John Pavlish pripremio je izložbu fotografija "Beauty Within" koja je otvorena sinoć u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar.
Izložba Beauty Within by John Pavlish u Galeriji Kranjčar

Izložba donosi deset crno-bijelih portreta velikog formata deset predstavnica javnog života, koje autoru izložbe prezentiraju trenutak u vremenu u kojem u svom prirodnom i opuštenom izdanju otkrivaju "pravu sebe". Iako javnosti vrlo dobro poznate s malih ekrana i svjetala pozornice pred objektiv Johna Pavlisha izašle su bez šminke i stilizirane kose, kako bi autor mogao što bolje zabilježiti njihovu unutarnju ljepotu i ispričati dublju i intimniju priču o svakoj od njih.
"Izreka kako ljepota dolazi iznutra često se izgovara, no rijetko se propituje njeno pravo značenje. Ovom izložbom želio sam izazvati svaku od tih deset žena da stane pred mene sa svim svojim nesavršenostima i otkrije tko je ona doista. Izbjegavanjem bilo kakve dodatne obrade fotografija želio sam sačuvati svu bit osobnosti, a crno-bijelom tehnikom želio sam ukazati na dublju istinu oko nas. Ako se isključi moment boje, neke druge, na prvi pogled skrivene stvari izlaze na vidjelo. Čvrsto sam uvjeren da istinska ljepota dolazi iznutra, proizlazi iz prihvaćanja sebe, iz svijesti o tome tko smo doista. To je pitanje poimanja vlastitoga identiteta", navodi autor.
John Pavlish i Sara Renar

Ivan Pavliš rođen je 1985. godine u Zagrebu. Nakon završenog studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu kreće u potpuno drugom smjeru i 2012. godine započinje fotografsku karijeru. Od tada gotovo svakodnevno fotografira portrete, društvena događanja i modu. Izložba Johna Pavlisha Beauty Within može se pogledati u Galeriji Kranjčar od 13. do 20. veljače u vremenu od 11,00 do 19,00 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.
Ljupka Gojić Mikić
Tihana Harapin Zalepugin
Judita Franković
John Pavlish


Ako vam se svidio članak, podoijelite ag s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian