Pitalica: Znate li za suradnje dizajnera i 'high stre…

Ocjena:

Autor: Kristina Deranja

(Ne)upućenost naših sugrađana na vidjelu

Nedavno smo se prošetali po gradu kako bismo saznali što o stranoj i domaćoj suradnji dizajnera i 'high street bradnova' misle naši sugrađani. No, cijelu stvar smo morali malčice izmijeniti i pitati ih, zna li itko da se takva velika stvar i za domaću modu događa?! Osim toga, željeli smo saznati bi li si itko priuštio koji od komada iz domaćih suradnji? Opet veliki kiks! Baš nitko nam nije mogao navesti komad koji mu je zapeo za oko, jer oni uopće ne znaju tko se ove godine predstavljao. Samo su dvije mlade dame znale o čemu se radi. Porazno! Pa sad je pitanje, kako se može govoriti o proboju na svjetsko tržište kada su stanovnici drage nam metropole modno neinformirani?! I što se zapravo dogodilo? PR je odradio više nego dobar posao, svakodnevno su nas bombardirali svojim reklamama po svim medijima, a onda ovakav 'vox populi'... Detaljnije u nastavku.
101856
Mateja, 19 Nisam ti ja upućena u domaće suradnje. A što se tiče svjetskih suradnji, npr. H&M i Versace, mislim da je to dobro za populaciju koja si ne može priuštiti skuplje komade.
101864
Petra, 18 Nisam čula za te suradnje. Sviđa mi se svakako ta ideja. Što se tiče cijena, ako mi se nešto sviđa, to ću si i priuštiti, neovisno bilo to s dizajnerskim potpisom ili ne. Nisam baš detaljno pratila revije niti pogledala kolekcije, no ima stvarno lijepih stvari koje su nam dizajneri pripremili.

101857
Jelena, 22 Čula sam za suradnju dizajnera i industrije, jer ipak studiram modni dizajn. U svakom slučaju, dobra je ideja. A sad, zna li naša okolina ili ne zna za domaće dizajnere, ili ih smatra preskupima... Ne znam. Suradnje na globalnoj razini me ne zanimaju, no znam da kod nas vlada pomama za time (spomenuti H&M i Versace), pa će to kod nas svakako dobro proći. Ljudi većinom kupuju zbog imena!
101858
Ivana, 25 Suradnje dizajnera i velikih brandova su odlična stvar. Mislim kako je bolje za dizajnere, zbog njih samih i njihova kapitala. Ovo je i dobar način da se hrvatski dizajneri približe široj masi.

101860
Marijana, 34 Čula sam za to, ali nisam pratila. A što se tiče cijena i skupoće, ako mi se nešto sviđa, kupiti ću neovisno o cifri, neovisno bilo to dizajnersko ime ili ne.
101862
Miljenka, 40 Nisam uopće čula za ovo. A što se tiče toga dati ili ne određenu svotu novca za dizajnerski komad... Samo ako mi se baš jako svidi.

101861
Stjepan, 37 Nisam uopće čuo za to tako da vam nemam što reći.
101859
Ivana, 32 Čula jesam, ali nisam baš pratila. Sad, bi li kupila ne znam, jer sam samo pročitala u novinama. Nikad ne bih kupila nešto što nije osobito lijepo, pogotovo ako je samo dizajnersko ime nalijepljeno na odjevnom komadu!

101863
Sandra, 27 Pa čula sam za to i da je bilo izlaganje na Velesajmu. Što se tiče pak cijena viših od prosječnih industrijskih komada, ako bi mi se svidjeli, zašto ne?
101900
Anamarija, 25 Nisam baš neki fan. Iskreno, nisam u toku. Ovisi kolika je cijena i koliko bi mi se komad svidio, priuštila bih si ga, naravno. Iako bi bilo bolje da cijena sad nije baš urnebesno visoka...

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian