Pitalica: Sjećate li se izbora za miss?

Ocjena:

Autor: Kristina Deranja

I lijepe i pametne? Ili...

Nismo zaboravili na izbore ljepote, ne brinite se! Možda Hrvatska ne voli toliko modu u klasičnom smislu, no zato na svakakve missice stanovnici naše male zemlje naprosto otkidaju. Ne mislimo ovo u nekom pejorativnom kontekstu, no kako se samo ekipa iz centra prisjeća slavnih dama koje su prodefilirale domaćim i svjetskim natjecanjima u ljepoti. Bit će da smo prilično osjetljivi po pitanju nošenja titule i što ta jedna obična lenta nosi sa sobom. Prema dobivenim odgovorima, svi očekuju da prezenterice naše zemlje budu prave dame, kad ono, stvori se jedna Katarina Banić i poremeti sve pozitivne oznake koje su krasile nekadašnje missice. Pametna? Dobro odgojena? Prava dama? Malo sutra! No, najbolje sami pročitajte što o missicama i izborima ljepote misle Zagrepčani!
105633
Ria, 15 Ne znam niti jednu missicu po imenu, to sam gledala kao mala. Znam da su prije dobivale dobre nagrade, poput auta. To im je dobra prilika ako ništa drugo, pa tko hoće neka ide na to. Nemam predrasude ni prema čemu, pa tako ni prema izborima ljepote.
105634
Ema, 20 Izbori ljepote kod nas nikada nisu dobro promovirani, i smatram kako tse treba više ulagati u njih. Lijepa mi je bila Miss Universe koja je pobijedila ove godine i Anica Kovač - ona je bila druga u svijetu, ako se ne varam. I ona mi je jedna od ljepših. A pomislim li na Katarinu Banić... Ona je lijepa cura, no kada istupa u medijima, čini mi se kako više želi privući pozornost na sebe.

105635
Gabrijela, 20 O izborima ljepote mislim kako su namješteni. Djevojke koje su pobijedile na tim izborima su već unaprijed predviđene za to mjesto. Trebali bi postojati agenti koji će na ulicama primjećivati djevojke koje bi imale predispozicije za missice. Meni je recimo Vanja Rupena baš super i Branka Krstulović. One su ideal ženske ljepote i prezentirale su ljepotu. Ovo danas, ispada kako svatko može biti miss. A Katarinin istup? To mi je prejadno, jer očito nije bila dovoljno popularna kada je bila miss. Mislim da nije zadovoljna količinom prašine koju je digla, pa da to nadoknađuje.
105636
Nikolina, 27 Užas, nekad su to bile tako lijepe cure, a danas je to sve namješteno. Anica Martinović mi je pojam, ona je poduzetna žena, super je uspjela, a ove ostale su negdje nestale i izblijedile. Koje su to današnje missice? Ova njanovija i ona prije nje... To je sramota! Ma nije da one nisu zgodne, ali ponašanje... ma užas. Ali da ta cura predstavlja Hrvate? Pa sram me! I nakon famozne izjave (nakon učlanjenja u „čiste“), čula sam još brojne njene nepotrebne istupe.

105637
Tena, 22 To sam prije znala gledati, kad sam bila klinka, a danas više ne. Meni i sestri je to bila razbibriga, voljele smo gledati tete u haljinama i badićima, i samo to. Sječam se Branke Bebić i Vanje Rupene! One su jedine koje su mi ostale u sjećanju, ove nove zaista ne znam.
105638
Valentina, 19 Pa nemam pojma što reći o tim izborima, ne pratim to i nikad nisam.

105639
Karla, 22 Po meni je najupečatljivija missica Anica Martinović, udala se za nogometaša (Kovač, op.a.). U prošlo vrijeme je bilo puno bolje nego danas. Nijedna missica danas nije nešto ekstra, nimalo nalik ovima od nekoć. One žene od prije, bile su prirodne i lijepe, ali ove danas su mi prilično umjetne, ne znam je li to zbog šminke ili čega već. A Katarina? Mislim da priča gluposti, ako ćemo iskreno. U neku ruku kalja svoju titulu, a one neke izjave joj nisu trebale.
105640
Lara, 23 Prije su žene bile ljepše i prirodnije, a najljepša miss mi je bila Branka Bebić. Danas više te izbore za miss ne pratim, više sam ih gledala kada sam bila mlađa. Svijet danas je opterećen nekim drugim stvarima, pa zato ni izbori za miss nisu što su nekad bili.

105641
Kristina, 21 Ja mislim da je to podcjenjivanje žena i seksizam. Prije su izbori bili više cijenjeni možda zato što ih je bilo manje, a danas ima svega i svačega. Katarina? Ja ne znam tko je to. (rekli smo joj o misicinim istupima) – A, pa to mi se čini kao stav klasičnog Hrvata ili Hrvatice, a ja se s time ni malo ne slažem.
105642
Ana, 29 Mislim da nije dobra organizacija, izbori nisu na kvalitetan način eksponirani, točnije ne sjećam se kad sam zadnji put gledala neki izbor. Sjećam se Anice Kovač i njene haljine, koja je bila plava sa školjkama, i mislim da ju je dizajnirala Branka Donassy. Današnji izbori? Ja uopće ne znam tko ima licencu za to?

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian