Ovo nemojte pokušavati kod kuće!!!

Ocjena:

Autor: Andreja Horvatić

Želite li izgledati dobro, nemojte se ovako obući!

105347
Prošlog tjedna komentirali smo odijevanje Antonije Stupar Jurkin u nedjeljnom Exkluzivu kroz članak Što se njoj dogodilo? Konstruktivnu kritiku tada je dala imidž konzultantica Andreja Horvatić. Zahvaljujući vašem velikom interesu i čitanosti članka od ovoga tjedna Andreja je pristala za portal moda.hr komentirati domaće 'selebse' i njihove promašene modne kombinacije. Na prvom mjestu Andreji će biti konstruktivna kritika, tako da ćete moći saznati zbog čega nešto NE, a ne samo konstatacija kako ne valja. Za prvi put, Andreju smo zamolili da nam prokomentira plavo-crnu kombinaciju modne savjetnice (!?) Alme Premerl Zoko.
...
Iskreno, ne znam otkuda bih počela. Možda ovako... Alma, nije li to ona žena koja prodaje knjigu o tome kako se oblačiti, i o svemu onome što NE treba staviti na sebe... U svrhu uže, duže i skladnije figure??? Ako da, onda mora da se se ona i knjiga dugo nisu vidjele... Suzdržat ću se od komentiranja boje - jesu li boje koje je Alma odabrala dobre za nju ili ne, ali ću ustvrditi kako su pretamne za tako svijetlu ženu, Sve ostalo zaslužuje, čak TRAŽI komentar...
105344
Dakle, svaki 'blok boja' ili promjena boje osobu snizuje za 5 centimetara u očima promatrača, a Alma je sama sebi oduzela 5 cm na bloku između čizme i noge, ponovila je istu 'krađu' od 5 cm na bloku između minice i noge, pa ponovno između suknje i majice i po nekoliko puta - u gornjem dijelu tijela. Ako je netko voljan računati, nek' samo izvoli. Onako odokativno više od 15 centimetara dragocjene visine je otišlo u vjetar. Takvo oblačenje si može MOŽDA dozvoliti jaaaaako visoka i vitka žena. No, ne vjerujem da bi odabrala ovakakv izrez oko vrata. Zašto? Zato što takav izrez čini Almu 'širokom i jakom' u dijelu leđa na spoju s vratom. Takav bi si izrez mogla priuštiti osoba dugog labuđeg vrata. Zatim, s čime se slaže boja čarapa? Ne bi li tamna, crna u ovom slučaju, naravno mat, bila puno prikladnija? Alma bi izgledala kao da ima duže i vitkije noge i uopće bi izgledala viša. Možete li zamisliti na ovu minicu strukiranu košulju, jaknu ili sako na jedan gumb i duboki uski 'V' izrez? Možete? I? Kako vam se čini? Puno bolje od ovog? I meni. U odijevanju treba znati poravnati dvije najšire horizontale i tako uskladiti širinu bokova sa širinom ramena. Na taj način i onaj 'nepostojeći' ili manje istaknuti struk izgleda uži i cijela figura puno skladnije. Drugim riječima - Alma nije trebala izbrati ovakvu majicu (mislim na oblik!) i ona nikako nije smjela biti prugasta. Naime, ovaj Almin, ne baš sretan izbor, čini najdužu 'horizontalu' tijela negdje oko linije struka ili grudi (ili nam to govori ova fotografija?!). Fotografi dobro znaju svoj posao, ali kad nekog treba 'usositi' iz tko zna kojeg razloga i to znaju obaviti majstorski. To je možda glavni razlog što se stvarne zvijezde (mislima na one svjetske!) toliko ljute na paparazze.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian