Oscar 2015.: Najbolje odjeveni muškarci

Ocjena:

Autor: L.B.

Svi uvijek s nestrpljenjem iščekujemo crveni tepih zbog toaleta koje njime šeću, ponekad uživamo u fantastičnim haljinama, ponekad komentiramo neuspjele pokušaje zvijezda A-liste i njihovih stilista. Kada je muško odijevanje u pitanju, tepih je obično puno monotoniji, ali je i grešaka manje.

Pravila su vrlo jasna i strogo definirana, preporučljiv je najsvečaniji mogući dresscode, 'white tie', no u posljednje vrijeme malo ga se tko drži. Ovo najformalnije moguće odijevanje rezervirano je za državničke večere, ali i za dodjelu Oscara. Žene su obvezne odjenuti formalnu, dugačku toaletu koje mogu dodatno naglasiti dramatičnim cipelama i nakitom.


POGLEDAJTE sve haljine Oscara 2015. na jednom mjestu!


Za muškarce je obvezan smoking, bijela košulja i prsluk s bijelom leptir-mašnom i crnim lakiranim cipelama, a look može biti upotpunjen sivim ili bijelim rukavicama. Ipak, glumci na dodjeli Oscara daleko su skloniji 'black tie' dresscodeu - smoking s crnom leptir-mašnom, crni prsluk i crne lakirane cipele. Tog su se pravila redom držali i ove godine Bradley Cooper, Chris Pine, Channing Tatum, John Stamos, Chris Pratt, Michael Keaton, John Legend, Chris Evans...

Tek su se rijetki odvažili za neku drugu boju osim crne, a među njima su se u duboko plavim nijansama pojavili Ansel Elgort (Prada) i Eddie Redmayne (Alexander McQueen), svijetlo plavi custom Givenchy bio je izbor Jareda Leta, a tamnocrveno Dolce & Gabbana odijelo prošetao je David Oyelowo.

Nasreću, boja njegovog odijela nije se stopila s crvenim tepihom. Iako zbog nekih poteškoća nije stigao na red carpet, Matthew McConaughey stigao je pokazati svoj Dolce & Gabbana look kao prezenter nagrade za najbolju žensku ulogu.


Sve njih i neke druge pogledajte u galeriji u nastavku!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian