Hogl ožujak 2018_centralni

Novosti iz spavaće sobe

Ocjena:

Autor: Aida Poparić

foto galerija
Kad bismo vas pitali koja je prostorija najbitnija u svakome domu, svatko bi imao svoj odgovor. No sigurni smo kako bismo se svi složili oko važnosti upravo spavaće sobe! Kvalitetan krevet te ugodna posteljina imperativi su kako bi se čovjek dobro odmorio i naspavao.

No stavimo li te osnove na stranu, ostaje najzabavniji dio - estetika spavaće sobe. Dakle, želite udoban krevet, ali pretpostavljamo kako vam je bitan i njegov izgled, noćni ormarići te ormar u kojem skrivate svoje modne kombinacije. Danas u salonima interijera možete pronaći različite stilove uređenja spavaćih soba.

Dizajn_mala-u-test.jpg
Jeste li romantik ili minimalist?
Trendovi uvijek variraju, no većina se ipak odlučuje između 4 osnovna tipa: klasike, minimalizma, odvažnosti te romantike.

Dječje sobe

O dječjim sobama ne moramo pretjerano govoriti - bitno je da su funkcionalne te da su boje vedre i vesele, prilagođene spolu djeteta. Ukoliko ste u mogućnosti, priuštiti djeci sobu iz bajke bit će pravi pogodak, jer ruku na srce, tko ne bi htio imati sobu poput Pepeljuge ili Batmana?

Klasika

Klasika predstavlja jednostavan tip uređenja, pa su krevet, ormari i ostali namještaj najčešće u boji drveta, odnosno različitim nijansama smeđe. Dekori poput posteljine i zavjesa te ukrasnih jastučića u sličnim su tonovima. Pažnja se ponaviše pridaje jednoličnosti.
klasika_mala-u-test.jpg
Klasika

Minimalizam

Minimalizam je najpopularniji kod mladih ljudi, a osobine ovakvog stila su nenatrpanost, preglednost i prozračnost. Najčešći primjeri se izdvajaju iz istočnjačke kulture i to ponajviše Japana. U spavaćoj sobi nalaze se osnove - krevet i ormar, a minimalizam je prisutan i u odabiru dekora, posteljine i eventualno zavjesa, što ovisi o vlastitim afinitetima vlasnika.

Odvažni stil

Za odvažni stil se odlučuju ekstravagantni ljudi, kreativci te umjetnici no i oni vrlo, vrlo, estetski nastrojeni. Većinom se radi o masivnim krevetima, tamnim tapetama i bojama, zlatnom bojom kao glavnim motivom te visokim sjajem kako bi se postigao sav glamur.
odvažni-stil.jpg
Odvažni stil

Romantik

Na samom kraju ostaje nam posljednji no ne manje važan stil - romantika. Romantika je možda i najtoplija od svih navedenih tipova, a ako se odlučite ovako urediti spavaću sobu neka prevladavaju pastelni tonovi, bijela prozračna posteljina sa svijetlim namještajem, baldahini, te poneki vintage komad izbrušen i obojan u vašu najdražu boju.

Nadamo se kako smo vam dali korisne ideje pred proljetne renovacije. Slijedeći tjedan očekujte detalje o oazi svakoga doma - kupaonici!


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Friday Fashion Pop Up Store_1
Virtualni izlog Elysian

kolumne