Novo stanje uma by Olya Sookie

Ocjena:

Autor: T.P.

Prošle subote dizajnerica Olya Sookie se po drugi put predstavila londonskoj publici na platformi Fashion Finest, Olya Sookie pokazala je novu kolekciju Nephilim 4.0 – State of Mind ( Stanje uma ).
Recentna kolekcija je specijalno izdanje posvećeno podizanju svijesti o mentalnom zdravlju. Kolekcija je inspirirana osobnim i svakodnevnim emocijama dizajnerice, te je odlučila napraviti kolekciju koja podržava trend progovaranja o problemu mentalnog zdravlja i time prikaže skrivenu ljepotu nečeg što se prvenstveno predstavlja kao negativna stvar, najčešće kao tabu tema.
Svaka haljina predstavlja po jednu emociju, tako dizajnerica kreacijama materijalizira ljutnju, depresiju, tjeskobu, strah i usamljenost. Sve efektno zaokružuje krajnjim ciljem, utopijskim postignućem koji svatko pokušava postići, nedostižan spokoj.

'Stava sam kako je jedini način da premostimo naše globalno krhko stanje uma prihvaćanjem sebe i radom na sebi kroz umjetnost'. – naglašava Olja
Publika je s oduševljenjem pozdravila rad naše dizajnerice, pozitivne reakcije su prštale pri izlasku Chiara Bordi mladog talijanskog modela s protetskom nogom. Mlada Talijanka je izgubila lijevu nogu u prometnoj nesreći no to je nije spriječilo u želji da prošeta pistom za Olju, poslavši tako još jednu bitnu poruku i znak fizičkog i mentalnog oporavka.
'Oduvijek podržavam različitost na modnim pistama, sa zadovoljstvom sam uvrstila modela poput Chiare, moda treba biti za sve tipove tijela, bez forsiranja određenih figura, to nije realna slika. Želim da djevojke i žene znaju da mogu nositi sve što požele i da se ne moraju ustručavati kako bi se pod svaku cijenu uklopile u krivo zadane norme. Chiara je bila apsolutno prekrasna i ovim putem pozdravljam što je platforma Fashion Finest prepoznala potrebu za uključivanjem nekonvencionalnih modela.' – rekla nam je Olja Luetić


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima.


Komentari (1 komentar)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne