Centralni_Lookbook nakit proljeće 2018.

Novo mjesto u gradu: Konoba Miseria Nobile (Zagreb)

Ocjena:

Autor: L. Biondić

U konobi Miseria Nobile pronađite autohtone tradicionalne hrvatske delicije kojima je nemoguće odoljeti

Ono što smo dugo čekali, konačno smo i dobili. U najužem centru Zagreba, na adresi Bogovićeva 4a, otvorena je konoba Miseria Nobile (u prijevodu Plemenita sirotinja), autentična hrvatska konoba u kojoj su sve namirnice u ponudi s malenih obiteljskih gospodarstava i obrta diljem Lijepe Naše.
Konoba Miseria Nobile (Bogovićeva 4a) nudi gastro-enološko putvanje kroz 5 regija Hrvatske

Pet regija zastupljeno je ukusno, a opet tradicionalno uređenom interijeru, u kojemu je vlasnica konobe Iris Filipan svojim konceptom napravila zaokret u gastro ponudi grada Zagreba. Kako ističe, hladne plate nisu novost, no ono što izdvaja Miseriu Nobile jest činjenica da su sve namirnice pomno odabrane i da su svi proizvodi, bez iznimke, vrhunski i tradicionalni hrvatski isključivo s obiteljskih gospodarstava.
Miseria Nobile plata 7 sireva Hrvatske (kravlja skuta, lički škripavac, suhi kravlji sir sa začinskim biljem, kozji sir s tartufima, kozji sir s ružmarinom i lavandom, ovčji Paški sir, ovčji sir iz mišine)

Zahvaljujući konceptu 5 regija (Istra, Lika i Gorski kotar, kontinentalna Hrvatska, Slavonija i Dalmacija) konoba Miseria Nobile nudi gastrološko i enološko putovanje kroz Hrvatsku kušanjem mnogih autohtonih tradicionalnih delicija po kojima su pojedine regije prepoznatljive.
U konobi Miseria Nobile pronađite autohtone tradicionalne hrvatske delicije kojima je nemoguće odoljeti

Vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja, vina, pancete i pršuti, baranjski kulen i kobasice, ličke salame od divljači, vrhunski sireve od ovčjeg, kravljeg ili kozjeg mlijeka, uz dodatke aromatičnog bilja, tartufa i maslina, te namazi od čvaraka zadovoljit će i najistančanija nepca.
Za desert obavezno kušajte domaće rafiole i/ili originalnu Rapsku tortu

U ponudi konobe nalaze "europski najbolji čvarci" obrta Frelimo iz Samobora, najbolji bijeli pinot na svijetu vinara Đurinskog, vrhunski likeri dobiveni isključivo iz prirodnih sastojaka "Good Spirit" - malene manufakture iz Međimurja, autentična vina iz kuće Monterosso i mnogi drugi. Osim u zatvorenom dijelu koji može ugostiti do 60 osoba, uživati možete i na šarmantnoj novootvorenoj 'zelenoj' terasici smještenoj u Bogovićevoj ulici.
Novootovorena šarmantna 'zelena' terasica na početku Bogovićeve ulice u Zagrebu

NAŠA PREPORUKA


Definitivno lička salama od divljači (medvjed, jelen, vepar), najfiniji namazi od čvaraka koje smo ikad probali, intenzivni ovčji i kozji sirevi s dodatkom aromatičnog bilja koje možete 'umakati' u neobičan i vrlo ukusan 'umak' od hrena i džema od marelica. Ukoliko ste ljubitelji slatkoga, nikako ne smijete propustiti kušati domaće rafiole i Rapsku tortu. Definitivni must have za degustaciju je liker Golfer od kadulje i limuna koji samo klizi niz nepce.
Must have je degustacija likera Good Spirit iz Čakovca

Za više informacija posjetite www.miseria-nobile.hr

Foto: Mario Poje


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Etna Maar_proljeće 2018.

kolumne