Eksplozija novih veganskih, vegetarijanskih i gluten free okusa
Želite li fini i kvalitetan ručak u opuštenoj i ugodnoj atmosferi u samom centru grada, označite 50 A Burger & Champagne Bar kao lokaciju koju morate posjetiti, tim više što su s proljećem na njegov jelovnik sletila neka nova jela koja se uglavnom mogu spraviti i na veganski, vegetarijanski ili gluten
free način (označeno kraj svakog jela na jelovniku).
Svježe, lokalne namirnice i mnogo pažnje i posvećenosti koja se pridaje pripremi jela najbolje govore u prilog ovog "fine casual" restorana.
Tonkatsu svinjski ramen
U njemu možete pronaći burgere Harvest, Seoul i Hvar,
s vrlo atraktivnim kombinacijama sastojaka i domaćim umacima, pravim će
se sladokuscima svidjeti i iznimno ukusni pileći i
svinjski rameni, pileća krilca s aromatičnim umakom od plavog sira i
štapićima od celera te nekoliko vrsta proljetnih salata.
Kako ističe
Adena Lavin, vlasnica 50 A Burger & Champagne Bara koja je prije
godinu dana otvorila ovo originalno mjesto u gradu - koje god jelo
odabrali očekuje vas prava eksplozija okusa!
Seoul burger i Amazonian cocktail
Veliku zaslugu u tome ima i chef
Nikola Marković koji je pripremio proljetni jelovnik i već postojećim
klasicima dodao potpuno nova jela. Adena i Nikola ovog proljeća idu i
korak dalje spajajući hranu i pića, te na taj način pomažući onima koji
nerijetko oklijevaju što popiti uz ukusan obrok.
"50 cocktail pairings"
tako donose jela u kombinaciji s egzotičnim koktelima, pa ćete
primjerice uz vegetarijanski burger Harvest pijuckati neobičan Avokado Batida koktel, uz Tonkatsu Sake Champagne Mohito, dok je uz pileća krilca idealan okus Mediteranske Sangrije.
Beef salad
Veliku
pažnju privlače i Salata od kvinoje i cikle te Yasai salata, a dok prva
skriva okruglice od kvinoje i tikvica vrlo interesantnog okusa,
ljubitelji škampa odabrat će Yasai salatu u kombinaciji s avokadom,
wakame algama, enoki gljivama i tofuom.
Osim inspirativnih jela, u 50-ju
su se pobrinuli i za osvježavajuće deserte - Crème brûlée od maline,
Cheescake
Style Crème brûlée, kao i domaće kekse obogaćene mirisom lavande, a
njima jednostavno morate završiti svoj obrok kako biste popili i
prefinu Ysabel Regina Espresso Martini koktelastu kavu.
Chicken kimchi ramen"Nastojimo
stalno uvoditi nove okuse, sve umake samostalno pripremamo, a preostale
namirnice nabavljamo od malih OPG-ova. Sretna sam što smo se svrstali
na "fine casual" kartu zagrebačkih gurmanskih zanimljivih mjesta i
vjerujem da ćemo skoro biti spremni i s novim ljetnim delicijama budući
da ljeto već stiže velikim koracima", rekla je Adena Lavin.
Restoran s prekrasnom terasom u Vlaškoj 17 radi svakog dana osim ponedjeljka od 11 do 23 sata, a sve novosti možete pratiti na
www.50burgerandchampagne.com i na FB/
50 A Burger & Champagne Bar Jednostavna sezonska salata
Domaći keksi s lavandom i limunom
Burger Hvar i Orange batida
Pileća krilca s umakom od plavog sira i štapićima od celera
Vegetarijanski Harvest burger
Quinoa beats salad
Classic burger i Triple Orange Gin Tonic
Yasai salata sa škampima
Complex pomfrit s 5 vrsta sira i slaninom
Miso tofu ramen
Fotografije: Dobri Vođa
Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!