Novi proljetni jelovnik 50 A Burger & Champagne B…

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Eksplozija novih veganskih, vegetarijanskih i gluten free okusa

Želite li fini i kvalitetan ručak u opuštenoj i ugodnoj atmosferi u samom centru grada, označite 50 A Burger & Champagne Bar kao lokaciju koju morate posjetiti, tim više što su s proljećem na njegov jelovnik sletila neka nova jela koja se uglavnom mogu spraviti i na veganski, vegetarijanski ili gluten free način (označeno kraj svakog jela na jelovniku).

Svježe, lokalne namirnice i mnogo pažnje i posvećenosti koja se pridaje pripremi jela najbolje govore u prilog ovog "fine casual" restorana.
Tonkatsu svinjski ramen

U njemu možete pronaći burgere Harvest, Seoul i Hvar, s vrlo atraktivnim kombinacijama sastojaka i domaćim umacima, pravim će se sladokuscima svidjeti i iznimno ukusni pileći i svinjski rameni, pileća krilca s aromatičnim umakom od plavog sira i štapićima od celera te nekoliko vrsta proljetnih salata.

Kako ističe Adena Lavin, vlasnica 50 A Burger & Champagne Bara koja je prije godinu dana otvorila ovo originalno mjesto u gradu - koje god jelo odabrali očekuje vas prava eksplozija okusa!
Seoul burger i Amazonian cocktail

Veliku zaslugu u tome ima i chef Nikola Marković koji je pripremio proljetni jelovnik i već postojećim klasicima dodao potpuno nova jela. Adena i Nikola ovog proljeća idu i korak dalje spajajući hranu i pića, te na taj način pomažući onima koji nerijetko oklijevaju što popiti uz ukusan obrok.

"50 cocktail pairings" tako donose jela u kombinaciji s egzotičnim koktelima, pa ćete primjerice uz vegetarijanski burger Harvest pijuckati neobičan Avokado Batida koktel, uz Tonkatsu Sake Champagne Mohito, dok je uz pileća krilca idealan okus Mediteranske Sangrije.
Beef salad

Veliku pažnju privlače i Salata od kvinoje i cikle te Yasai salata, a dok prva skriva okruglice od kvinoje i tikvica vrlo interesantnog okusa, ljubitelji škampa odabrat će Yasai salatu u kombinaciji s avokadom, wakame algama, enoki gljivama i tofuom.

Osim inspirativnih jela, u 50-ju su se pobrinuli i za osvježavajuće deserte - Crème brûlée od maline, Cheescake Style Crème brûlée, kao i domaće kekse obogaćene mirisom lavande, a njima jednostavno morate završiti svoj obrok kako biste popili i prefinu Ysabel Regina Espresso Martini koktelastu kavu.
Chicken kimchi ramen

"Nastojimo stalno uvoditi nove okuse, sve umake samostalno pripremamo, a preostale namirnice nabavljamo od malih OPG-ova. Sretna sam što smo se svrstali na "fine casual" kartu zagrebačkih gurmanskih zanimljivih mjesta i vjerujem da ćemo skoro biti spremni i s novim ljetnim delicijama budući da ljeto već stiže velikim koracima", rekla je Adena Lavin.

Restoran s prekrasnom terasom u Vlaškoj 17 radi svakog dana osim ponedjeljka od 11 do 23 sata, a sve novosti možete pratiti na www.50burgerandchampagne.com i na FB/50 A Burger & Champagne Bar
Jednostavna sezonska salata
Domaći keksi s lavandom i limunom
Burger Hvar i Orange batida
Pileća krilca s umakom od plavog sira i štapićima od celera
Vegetarijanski Harvest burger
Quinoa beats salad
Classic burger i Triple Orange Gin Tonic
Yasai salata sa škampima
Complex pomfrit s 5 vrsta sira i slaninom
Miso tofu ramen


Fotografije: Dobri Vođa


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian