Noć u kojoj se sve želje ostvaruju

Ocjena:

Autor: moda.hr

Bar ukoliko je suditi po zvijezdama padalicama koje ćemo večeras moći vidjeti na noćnom nebu. Perzeidi, o kojima se zadnjih dana govori, jesu djelići kometa Swift-Tuttle koji svake godine presijeca Zemljinu putanju od sredine srpnja do sredine kolovoza. U narodu su poznatiji kao "Suze Sv. Lovre", a sasvim sigurno su najljepši prizor na ljetnom noćnom nebu.

Naime, komet Swift-Tuttle u repu ostavlja zrnca prašine i kamenčića koji se u sudaru sa Zemljinom atmosferom uslijed trenja zapale i izgore. Upravo su to zvijezde padalice koje nerijetko tražimo na zvjezdanom nebu kako bismo zaželjeli želju. Vrhunac "Suza Sv. Lovre" ove je godine predviđen za noć sa srijede 12. kolovoza na četvrtak 13. kolovoza 2015., dakle noćas.

Nemojte propustiti priliku uživati u kiši meteora i zaželjeti pokoju želju, jer ih promatrati može svatko. Za uživanje vam je dovoljno tek vedro nebo, nešto strpljenja i golo oko. Naodmet ne bi bilo otići izvan područja svjetlosnog zagađenja (veliki gradovi) kako biste uživali ovom prirodnom fenomenu. Ukoliko ste pak skloni fotografiji, OVDJE možete pročitati kako fotografirati "Suze Sv. Lovre"!
utekst.jpg
Suze Sv. Lovre vidljive su iz cijelog svijeta!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne