Nježni tonovi plave u sjajnom spoju grafike i mode

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Sarajevski modni brend Plusminus savršeno spaja umjetnost i modu

Mladi sarajevski modni brend Plusminus predstavio je dio kolekcije za proljeće/ljeto 2018. kampanjom "Blue Period" snimljenom u Beogradu. Ideja brenda je povezati umjetnost, točnije grafiku, s modom kroz kolekcije koje su nosive u svakodnevnim situacijama. Kada se govori o umjetnosti i modi, dizajn nerijetko skreće prema nekomercijalnom i nenosivom.

Upravo je to moment koji razlikuje Plusminus od očekivanog. Dizajnerica Ena Dujmović svojim kolekcijama umjetnost čini nosivom, a u svom stvaralaštvu surađuje s mladim umjetnicima. Odabirom isključivo prirodnih materijala i krojevima koji laskaju ženskom tijelu dizajnerica dodatno potencira komercijalnost i nosivost kolekcije.
Kolekcija nazvana "Blue Period" inspirirana je plavom bojom i za nju su umjetnici Anima Printmaking pripremili motive grafika printane u plavim tonovima. Kolekcija je rađena tehnikom bakropisa u kombinaciji s folijom, a neke su od grafika rađene u monotipiji što znači da je grafika otisnuta samo jednom.

Minimalistički predstavljene kroz jednu liniju unutar koje je autentični linijski crtež ove su grafike kroz fotografiju postavljene u odnos sa svakodnevnim životom kroz street style fotografije kampanje.


Sve fotografije kampanje pogledajte u nastavku!

Fotografije: Maja Topčagić
Model: Vanja Stojković


Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian