Nije svaki ormar Modni ormar...

Ocjena:

Autor: L. Biondić

...ali mi znamo jednog koji itekako je!

Deveti Modni ormar tek je zatvorio svoja vrata, a mi već s nestrpljenjem očekujemo jubilarni, deseti. Jedino strukovno natjecanje mladih dizajnera u Hrvatskoj ove je godine iznenadilo zavidnim brojem talentiranih pojedinaca, redom studenata zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta koji su svoj viziju avangardne mode predstavili prvoga dana događanja.

Dvanaest kreativaca svojim je mini kolekcijama privuklo i zadržalo pažnju stručnog i novinarskog žirija, baš kao i svih posjetitelja Zagrebačkog plesnog centra u kojemu se manifestacija odvijala. Matej Lovrić, Sandra Debanić, Gabrijela Krešić, Nikolija Baretić, Mirjana Klepić, Erik Pižent, Nikolina Kentrić, Moni Lacko, Iva Šimunović, Nevenka Buzov, Tena Šestan i Jure Mindoljević.
utekst.jpg
Stručni žiri 9. Modnog ormara
Zanimljivo je kako je i stručni i novinarski žiri odabrao ista imena u prvih troje, samo je redosljed obrnut. Pobjednica Modnog ormara je Nevenka Buzov koja se za svoju kolekciju inspirirala viteškim oklopima, na drugo mjesto 'zasjela' je Mirjana Klepić s fantastičnom kolekcijom savršeno krojenih krakih kožnih jakni s brojnim prorezima, te mogućnošću transformacije.

Treće mjesto pripalo je Teni Šestan i Juri Mindoljeviću koji su inspiraciju za svoju kolekciju pronašli u arhitekturi i njome oduševili novinarski žiri koji im je namijenio prvo mjesto. Drugo mjesto prema odabiru novinarskog žirija također je pripalo Mirjani Klepić, dok je treće bilo rezervirano za Nevenku Buzov. Ono što istinski raduje jesu odlične ideje i teme kojima su se natjecatelji bavili u svojim mini kolekcijama...

Velik broj njih te je ideje razradio do detalja, a dio i izradu doveo do savršenstva. Kroz sve kolekcije provlači se mladost, žar i neopterećenost komercijalnim ovih mladih dizajnera (iako bi već spomenute jakne Mirjane Klepić sasvim sigurno zauzele mjesto u ormarima mnogih istinskih ljubiteljica mode), što je upravo ono što se od mladih dizajnera traži.


Pogledajte galeriju fotografija ovogodišnjih natjecatelja u nastavku!


Foto: Anto Magzan


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Lookbook nakit 2021 (2)

kolumne