Nezaobilazan je u svim ženskim torbicama

Ocjena:

Autor: moda.hr

Ruž za usne najženstveniji je makeup proizvod svih vremena

Ruž za usne, nezamjenjiv dodatak u gotovo svakoj ženskoj torbi, ima stvarno dugu i fascinantnu povijest. Ne samo da je bio optužen kao pomagalo vješticama, nego postoje i zakonski članci koji zabranjuju njegovu upotrebu.

Službeno, ruž je osmišljen u 19. stoljeću, ali priča o proizvodu koji usnama mijenja boju je puno starija od skromnih 130 godina. Najsenzualniji proizvod u povijesti kozmetike svakako ima i jednu od najzanimljivijih priča.
Ruž za usne neizostavan je dio svakodnevnog makeupa

Prvog svibnja 1883. parfumerije iz Pariza, tada u svijetu ljepote poznate kao pokretači trendova, na svjetskom su sajmu kozmetike u Amsterdamu predstavile novu vrstu "pigmenta za usne".

Proizvod je opisan kao "Stylo d’Amour", odnosno "olovka ljubavi". Sastojala se od stika u boji omotanog papirom. Ruž kakav danas poznajemo, pakiran u puno praktičniji stik koji omogućuje lakše korištenje, pronalazak je koji se pripisuje kompaniji Guerlain. U ovoj je formi preživio sve do danas…
Avon mark. Epic ruž za usne u nijansi Temptress

Ovi službeni počeci zapravo i nisu pravi počeci. Ruž za usne, odnosno pigmenti korišteni za boju za usne, redovno su se koristili već u starih Grka i Egipćana. Na primjer, Kleopatra je bila dobro poznata po svojim crveno obojenim usnama. Tada je makeup poput ovoga zahtijevao vrlo duge pripreme i žrtve, jer nije bilo lako doći do sastojaka, uključujući i prah zdrobljenih kukaca.

Britanski je parlament 1770. godine donio zakon koji je omogućavao da se žene koje nose ruž za usne proglase vješticama. Kraljica Viktorija, koja je vladala u 19. stoljeću, postavila je ruž za usne u kategoriju "senzualne igračke" za "lake" žene.
Danas ruž ne daje usnama samo savršenu boju, već i dubinsku njegu te dugotrajnost

Ruž za usne svoje je dobro ime vratio zahvaljujući emancipaciji i… filmu. Mnoge filmske zvijezde su ga redovno nosile, ne samo na filmu nego i u stvarnom životu, te su tako djelovale na mase i prihvaćanje obojanih usana u svakodnevicu.

Danas je ruž za usne poseban makeup proizvod u gotovo svim kozmetičkim i ženskim torbicama, neizostavan je dio svakodnevnog makeupa i onaj poseban dodatak za savršen izgled. Najnovija inovacija u panteonu Avonovih ruževa je ultra pigmentiran mark. Epic ruž za usne koji savršeno zadovoljava sve uvjete koje dobar ruž mora imati.
Avon mark. Epic ruž za usne dolazi u 17 neodoljivih nijansi (MPC: 27.90 kn)

Osim jake, dvostruko veće pigmentacije boje, sadrži i posebnu primer bazu koja omogućuje lakše nanošenje i dugotrajnost. Prvi je to ruž za usne na tržištu koji u sebi ima ugrađen i primer i boju! Avon mark. Epic ruž za usne dolazi u prekrasnih 17 nijansi među kojima ćete sigurno pronaći onu koja odgovara vašem tenu, prilici i trenutku, baš onako kako se danas osjećate.

Od duboko plave Blue Suede do gotovo crveno-crne Temptreess ili pak nude nijansi. Danas ruž ne mora samo usnama dati savršenu boju, već i dubinsku njegu te dugotrajnost.


Photo: AvonAko vam se svidio članak, podijelite ga s drugima!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian