Mephisto proljeće 2018._centralni

Nešto je divlje u zraku

Ocjena:

Autor: PR članak

Havaianas japanke s printevima divljih vrsta u misiji očuvanja biološke raznolikosti Brazila

Havaianas i IPE, Institut za Ekološka Istraživanja, od 2004. godine zajednički rade na očuvanju biološke raznolikosti Brazila i u 13 godina to je partnerstvo doseglo nevjerojatnu brojku od 10 milijuna prodanih pari posebno napravljenih japanki. Naime, prodajom Havaianas IPE kolekcije donira se 7% neto vrijednosti u svrhu formiranja dugoročnog financijskog fonda za poticanje institucionalne održivosti i istraživačkog rada u prašumama Amazone i Pantanala, pa je dosad prikupljeno više od 5 milijuna reala za tu svrhu.
Koralna kobra (Micrurus SP) 139,00 KN

IPE je već više od 21 godinu posvećen očuvanju flore i faune Brazila kroz sustavna istraživanja ugroženih i ranjivih vrsta, poticanja obnove krajolika i projekata koji aktivno rade na poboljšanju kvalitete života lokalnih zajednica. Osim financijske funkcije, IPE japanka služi kao i obrazovni instrument u brizi za okoliš podižući svijest o vrstama koje postoje isključivo u Brazilu.
Lisni vilin konjica (Erythrodiplax Castanea) 139.00 KN

Naime, potplati svakog para flip-flop sandala oslikani su  životinjskim vrstama, njihovim znanstvenim imenima i podacima o njihovom staništu. Havaianas IPE  japanke izrađene su od prirodne gume s prigodnim printevima brazilskih divljih vrsta od koji su mnoge bile predmet istraživanja na IPE institutu. Proizvodi IPE kolekcije vjerno prenose paletu boja i raznolikost brazilskih šuma, te ističu vrste koje postoje samo u brazilskom ekosustavu.
Tukan (Ramphastos Toco) 139,00 KN

U kolekciji za 2017. godinu Havaianas ovo partnerstvo slavi s tri predivna modela ukrašena printevima autohtone zmijske vrste, jedne od najotrovnijih svjetskih zmija,  poznate pod nazivom Koralna kobra - Micrurus SP, ptice tukana - Ramphastos Toco i lisnog vilin konjica - Erythrodiplax Castanea.


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Friday Fashion Pop Up Store_1
Virtualni izlog Elysian

kolumne