Centralni_Lookbook nakit proljeće 2018.

Ne propustite Gastro Best Fest!

Ocjena:

Autor: moda.hr

Na zagrebačkom Europskom trgu do nedjelje uživajte u proljetnom gastro festivalu an otvorenom

Gastro Best Fest koji se do nedjelje, 28. svibnja 2017., održava na zagrebačkom Europskom trgu okupio je 20 vrhunskih ugostitelja među kojima su Laganini, Kamanjo Gračanka, Lari&Penati, Cheese bar, Kuća pršuta Baba delicije, Konoba Bujščina, OPG Čorić sa soparnikom, Amelie, La štruk, Cukeraj, Pivnica Medvedgrad, Rakijarnica, Pipi...
Ugostiteljske kućice pripremaju i nude razne specijalitete po prihvatljivim cijenama, pa da posjetitelji mogu uživati u autohtonom soparniku za samo 10 kuna, srdelama u kruhu za 30 kuna, lignjama u kruhu za 40 kuna, grahu za 30 kuna, štruklima za 25 kuna, pljukancima s tartufima za 35 kuna, fritaji s divljim šparogama za 35 kuna ili fužima punjenim sirom i pršutom u umaku od rajčice za 35 kn.
NA kućicama ćete pronaći i raviole s kozicama i porilukom za 15 kn, gulaš za 35 kuna, paštu s plodovima mora za 45 kuna, plate pršuta i sira za 2 osobe za 50 kuna, zlevanku s koprivom za 10 kuna, piletinu na roštilju za 30 kuna, argentinski steak za 60 kuna, punjenu vješalicu za 40 kuna, brudet s jeguljama i žabama s palentom za 70 kuna, sir iz mišine i škripavac, nezaobilazne kobasice, čevape, kotlete, kebab, pljeskavice i hamburgere...
Za ovom iznimnom slanom, ne zaostaje niti 'slatka' ponuda - od carskog drobljenca za 15 kn i domaćeg sladoleda za 8 kuna, preko knedlama sa šljivama za 15 kuna, te raznih kolača i torta, buhtlh i štrudla za 15-17 kuna, do palačinka u raznim oblicima i kombinacijama, fritula, zdravih kolača od koprive, svatko će pronaći nešto za sebe.
Kako je istaknula direktorica festivala Suzy Josipović Redžepagić po prvi puta u Zagrebu Gastro Best Fest donosi festival doživljaja, atmosfere, dobre glazbe i raznovrsnih specijaliteta, najboljih okusa i delicija – od autohtonih, izvornih, lokalnih, tradicijskih do svega onoga što je Hrvatska usvojila, prihvatila i nudi poput bosanske, turske, talijanske, austrijske i drugih kuhinja.

Gablec, ručak, večera... Što god poželite, nađite na Gastro Best Festu!


Foto: Julio Frangen


Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

prvo predstavljanje 2018.
Etna Maar_proljeće 2018.

kolumne