Ne propustite 10. Uskočke dane u Senju!

Ocjena:

Autor: L.B.

Ovog vikenda čitav je Senj u znaku uskoka

U gradu Senju će se 21. i 22. srpnja 2017. po deseti puta održati manifestacija oživljene povijesti pod nazivom Uskočki dani. U dva dana održavanja Senj će se vratiti u u 16. stoljeće, najslavnije doba senjske povijesti, doba kada je izgrađena tvrđava Nehaj i kada su senjski uskoci, po kojima je Senj najpoznatiji, proživljavali svoje najslavnije trenutke.

Manifestacijom će se rekonstruirati događaji iz onog vremena, odjeća, običaji i hrana, a bit će organiziran i sajam tradicijskih obrta, viteški tabori te prikazan život u srednjovjekovnom Senju. U senjskoj luci bit će, pak, uprizorena pomorska bitka u kojoj će sudjelovati sve uskočke i viteške skupine.
utekst1.jpg
U senjskoj luci bit će uprizorena pomorska bitka
Osim toga, tijekom dana u gradu vas očekuju povijesno - edukativne predstave, natjecanja u streličarstvu, škole mačevanja, radionice starih zanata i likova iz prošlosti te zabavni program (nastupi žonglera i lakrdijaša, vatreni show, srednjovjekovni plesovi i glazba).

Mimohod svih sudionika manifestacije već je tradicionalni način predstavljanja onih koji iz godine u godinu sudjeluju u uskočkom spektaklu. Imate li slobodan vikend i Senj vam nije daleko, uputite se na 45 paralelu i uživajte u jedinstvenom srednjovjekovnom doživljaju u gradu pod Nehajem. Za detaljan program 10. Uskočkih dana posjetite www.visitsenj.com.
utekst2.jpg
Tijekom dana u gradu vas očekuju natjecanja u streličarstvu, škole mačevanja, radionice starih zanata...

Foto: Senj.hr

Ako vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian