Hogl ožujak 2018_centralni

Najveći trend za jesen 2017. : Power suit

Ocjena:

Autor: L. Biondić

'Power suit' je trenutni booster vašem samopouzdanju...

Čini vam se da ćete u odijelu izgledati uštogljeno? Krivo! Dobro krojeno odijelo koje vam stoji kao saliveno bit će najmoćniji look iz vašeg ormara i trenutni 'booster' vašem samopouzdanju. Kako je dobro odijelo ključni komad sezone jesen/zima 2017/18. sada je pravo vrijeme za nabaviti ga.
Na kvalitetnom odijelu koje vam savršeno pristaje možete izgraditi čitavu svoju garderobu, a kombiniranjem onoga što nosite ispod odijela, te modnih dodataka bit ćete odjeveni od jutra do večeri. Osim što u njemu možete odraditi svoje radno vrijeme, u njemu možete otići i na intervju za posao, poslovnu, ali i privatnu večeru, na koktel zabavu, pa čak i na svečani prijem.
Idealan scenarij je da pronađete vrhunskog krojača i date izraditi odijelo po mjeri koji se sastoji od tri dijela - sakoa, hlača i suknje. Kad i ako pronađete vrhunskog krojača (javite i nama njegovu adresu!) odijelo po mjeri prilična je investicija, što zbog materijala koji mora biti kvalitetan, ugodan i izdržljiv, što zbog činjenice da se odijelo kroji i šiva po vašim mjerama.
No u konačnici, svaka lipa će se isplatiti. Kada birate materijal odlučite se za onaj koji možete nositi kroz više sezona. Primjerice, tanko vuneno tkanje odličan je odabir koji garantira kvalitetu i udobnost, a takvo odijelo nosit ćete od jeseni do proljeća. O vašoj građi i stilu ovisi hoćete li odabrati klasične ravne hlače, 'flare'  ili 'mrkva' kroj, a birati možete i među krojevima suknje, primjerice 'pencil' ili A-kroj.
Kada je o sakou riječ opet je vama na volju želite li strukirani kroj ili posljednjih godina iznimno popularni 'oversized' kroj, dok ćete kod kopčanja moći birati između klasičnog i dvorednog kopčanja. Ukoliko već posjedujete klasično odijelo, možda je ova jesen pravo vrijeme da nabavite jedno za večernja događanja. U njemu ćete odlično izgledati u formalnim, ali i opuštenim prilikama.
Razlika je, naravno, u odabiru materijala, pa su večernja odijela izrađena od svile, satena ili primjerice pliša, a dodatnu eleganciju postići ćete detaljima kao što su volani, čipka ili vez. Još jedan važan savjet je vezan uz dužinu hlača. Hlače kod krojača uvijek isprobavajte na cipele uz koje ćete odijelo najčešće nositi. Manžeta na hlačama mora doticati cipelu sprijeda, dok će straga prekrivati potpeticu do polovice.Ako  vam se svidio članak, molimo vas da ga podijelite!


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Friday Fashion Pop Up Store_1
Etna Maar_proljeće 2018.

kolumne