Najbolje od... Fashion Week Zagreb

Ocjena:

Autor: moda.hr

                                                                   Profokus
Završilo je modno događanje Kaufland Fashion Week Zagreb koje se odvijalo na atraktivnoj lokaciji terase gradske kavane Johann Franck u samom centru Zagreba. Ovogodišnji koncept druženja modnih znalaca i ljubitelja modnih revija imao je za cilj oživjeti starozagrebački duh i vratiti hrvatsku modu na početnu točku - u gradsku kavanu gdje su se održavale prve zagrebačke revije.
rsz_1igor_galaš.jpg
Igor Galaš & Mario Treščec
U dva dana događanja vidjeli smo čak 15 revija poznatih dizajnera, kao i onih mladih čije vrijeme tek dolazi. Prvi dan otvorila je Marija Cvitanović s brandom MARKA vintage glamour Pounje, a revije su prikazali i Croatica by Matea Jukić, Simone Manojlović, Mirjana Klepić, Natalija Smogor, Učilište Profokus s projektom ill/est koji je predstavio čak 6 dizajnerica Niku Čuić, Martinu Kovač, Snježanu Sirovica, Petru Stanojević, Danijelu Valentić Sever i Nikolinu Ribarić, a večer je zatvorio Toni Rico.

Na nešto uzbudljivijoj drugoj večeri pokazali su se  Larie by Marina Lacković, Božica Medić Juraković i njezin brand Axablackpearl by Sara Lončarić, Igor Galaš & Mario Treščec, Ana Kujundžić, Martina Herak, Mandala Mendrillu te Ivana Popović koja je zatvorila ovosezonski KFWZ.
rsz_marina_lacković.jpg
Marina Lacković Larie
Izdvojili bi dvije revije koje su nam se posebno dopale; muška kolekcija Tonija Rica prikazana prve večeri te ženstvena kolekcija Sare Lončarić koju smo vidjeli na drugoj večeri.

Kako Toni preferira mušku klasiku britanskih džentlmena te "mediteransku svježinu", u ovoj 20. muškoj kolekciji bazirao se na "klasiku s pomakom", prožetu retro prizvukom. Pronalaženje inspiracije u dandizmu kao idealu u odijevanju i ponašanju logička je nadogradnja u izradi ove muške kolekcije tamnog tonaliteta.

Dandizam povezuju s čistom jednostavnošću i totalnom ekstravagancijom, sa savršenom samokontrolom i raskalašenim razvratom, ekstremnim individualizmom i društvenim kultom. Bazirajući se na perfekciji linija koje slijede tijelo, izdvajajući prednosti i anulirajući nedostatke, fokus je postavljen na kroj i kvalitetu materijala kako bi "stvorila" mladenačka kolekcija namijenjenu dandyju novog doba. Najbolja odlika ove kolekcije jest njezina komercijalnost i pristupačnost u kojoj svaki tip muškarca može pronaći nešto za sebe.
                                                         Toni Rico
Još bolje revija bila je ona Sare Lončarić koja je napravila kolekciju inspiriranu 70-ima, ali u potpunom novom duhu prilagođena je sadašnjem vremenu. Visok standard izrade svakog detalja na odjeći vidljiv je na prvu, međutim, u kolekciji se vidi maštovitost i razigranost inspirirana, prije spomenutim, prošlim vremenom.

Materijali koji su korišteni i dalje slijede prošle kolekcije: najfinija talijanska vuna, viskoza, svila te viskozni jersey. Posebno bi naglasili odlična pokrivala za glavu, Kobali šeširi, koja su ovu zimsku kolekciju za 2015/2016 podigli na višu razinu. Dobar posao napravila je i modna stilistica Ivana Pavić koja je savršeno ukomponirala frizure i šminku u Sarinu kolekciju.
                                                          Sara Lončarić
Ostale fotografije pogledajte ovdje!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian