Najavljujemo Fashion Week Zagreb

Ocjena:

Autor: moda.hr

U petak, 11. prosinca u Green Gold Centru, u Radničkoj cesti 59, u blagdanskom ozračju započinje ovosezonski Fashion Week Zagreb powered by Kaufland. Najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj u petak otvara vrata svojim uzvanicima, a u dva dana predstavit će se ukupno petnaest dizajnera s kolekcijama za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto 2016., dvanaest domaćih dizajnera i tri inozemna dizajnera koji ovaj put dolaze s Fashion Weeka Berlin, Kopenhagen i Budimpešta.

Ovosezonski Fashion Week Zagreb svojom revijom otvorit će trenutno jedan od najpopularnijih modnih brandova Larie by Marina Lacković. Larie će uz svoju kolekciju "Byron" ekskluzivno prikazati i nekoliko vjenčanica koje je posebno pripremala za nadolazeći Fashion Week.
Revijalni dio nastavlja kreativna Splićanka Ana Kujundžić koja se ovog puta poigrala cvjetnim uzorcima, a zatim slijedi austrijska dizajnerica iz Beča Eva Poleschinski koja se već drugi put predstavlja zagrebačkoj publici. U drugom dijelu večeri predstavit će se Simone Manojlović s kolekcijom namijenjenom ženama i muškarcima koji su odvažni, dominantni i žive svu punoću života.

Slijedi je novo ime na hrvatskoj modnoj sceni Martina Kovač, koja će se po prvi predstaviti samostalnom revijom. Prvu večer FWZ predstavit će se i velika zvijezda kopenhaškog Fashion Weeka Stasia koja odijeva mnogobrojne danske i svjetske celebrityje, a večer će zatvoriti BAGS by Kristina Fazinić, s must have torbama, ovaj put inspiriranim njezinom Korčulom.
Subota započinje revijom avangardne zagrebačke dizajnerice Ruže Hodak, a slijede je Hope by Irena Berišić Turk s mini kolekcijom na temu ljubavi koja je inspirirana Hvalospjevom ljubavi te jedna od najpopularnijih mađarskih dizajnerica Kata Szegedi s budimpeštanskog Fashion Weeka.

Kruno Jendrijev predstavit će kolekciju koju je obrađivao posebnim zaštitnim tehnikama, a mlada Nika Čuić (koja je zajedno s Martinom Kovač proizašla kao samostalni mladi modni dizajner iz Profokusovog modnog projetka ill/est) prikazat će svoju prvu samostalnu reviju.

Igor Galaš by Mamita u novoj kolekciji surađuje s mamom Maricom koja je po njegovim nacrtima i smjernicama plela sve pletene komade u kolekciji, a ovogodišnji Fashion Week Zagreb zatvorit će Iggy Popović koji svakom svojom kolekcijom slavi snažne žene. After party Fashion Weeka Zagreb dugo u noć zabavljat će bend Soul Shadows u kultnom zagrebačkom klubu Bulldog.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne